Eleven përzgjedh vëzhgues për Kosovë

Akseleratori i njohur për biznese të reja nga Bullgaria, Eleven ka njoftuar se Çelik Nimani, Menaxher i Trajnimeve dhe Ngjarjeve në Innovation Centre Kosovo, por edhe përfaqësues i Startup Weekend për Kosovë dhe një prej personave më aktiv në skenën e ndërmarrësisë, do të jetë vëzhgues i talenteve dhe bizneseve të reja në Kosovë, të cilat do të mund t’i referojë më pas direkt në Ditën e Përzgjedhjes.
Vëzhguesit e Eleven, që ka partneritet me akseleratorin në Britani të Madhe Springboard dhe kompaninë e njohur botërore Google, do të gjejnë startups të talentuar dhe t’i referojnë ato tek Eleven, ku secili vëzhgues do të jetë në gjendje të dërgojë një startup direct në një “Eleven Selection Day” që ndodh 3 herë në vit, në të cilin 10 deri në 15 startup prezantojnë për tu pranuar në Eleven.

Eleven investon 25,000 dollarë në 3 muajt e pare të përshpejtimit, dhe më pas mund të ketë edhe 25,000 dollarë investime tjera për 3 muaj tjerë shtesë. Startups gjithashtu mund të marrin investime tjera shtesë në vlerë prej 150,000 dollarë, gjersa punojnë nën kulmin e Eleven që gjendet në Sofie.

Eleven përveç pranisë në nivel ndërkombëtar po shfaq pasionin e saj edhe në përkrahje të startups dh ndërmarrësve në rajon, në mënyrë që të arrijnë sukses global ndërsa Çeliku, shprehet se startups nga Kosova do të kenë rastin që të jenë në një positë edhe më të mire dhe të gjejnë shtegun e duhur për të depërtuar aty ku nuk kanë pasur mundësi të jenë më herët. Në rajon Elevne ka përzgjedhur edhe vëzhgues të tjerë si Bogdan Iordache nga How to Web për Rumani, Vukasin Stojkov bashkë-themelues i SEE ICT për Serbi dhe Ivan Berzak Brkan, themelues dhe redactor i Netocratic për Kroaci.

Artikulli paraprakSi do ta ndryshojë SHBA sektorin energjetik global?
Artikulli tjetërVendet myslimane nisin forumin ekonomik