Ekonomia turke në mesin e gjigandëve botërorë

Korrespondenti për Evropën i gazetës “The Strait Times” me seli në Singapor, Jonathan Eyal, shkruan në një artikull të tij se vitet e fundit Turqia ka dalë në skenën botërore si një aktor global.
 
Ekonomia turke në mesin e gjigandëve botërorë
Tani pranohet nga e gjithë bota që Turqia ka hyrë në mesin e ekonomive gjigande.
Korrespondenti për Evropën i gazetës “The Strait Times” me seli në Singapor, Jonathan Eyal, shkruan në një artikull të tij se vitet e fundit Turqia ka dalë në skenën botërore si një aktor global.
Brenda 10 viteve produktin kombëtar bruto nga 303 miliardë dollarë Turqia e ka rritur në nivelin e 820 miliardë dollarëve dhe është renditur në listë si ekonomia e 17-të më e madhe e botës, shkruan Eyal në artikullin e tij, ndërsa thekson se sot më shumë se 15 mijë kompani turke ushtrojnë aktivitetin e tyre në tregun global. 
Artikulli paraprakTurqia vendi i dytë në botë për Turizmin Hallall
Artikulli tjetërKosovë-Serbi, nga sot nis zbatim i Marrëveshjes për Sigurime