Ekonomia Botërore pritet të arrijë në 315 mijë trilionë dollarë në 2025

Stoku global i pasurisë financiare do të rritet në pesë vitet e ardhshme nga 250 mijë trilionë dollarë në 315 mijë trilionë dollarë, i mundësuar nga rritjet në Amerikën e Veriut dhe Azinë me Europën që janë pak më mbrapa, vlerëson një raport mbi industrinë e menaxhimit të pasurisë.

Zotëruesit e pasurisë botërore do të bazohen në performancën e papritur elastike të vitit të kaluar, kur vlerat e aseteve u rikuperuan nga tronditja fillestare e tregut pandemik dhe përfunduan në vitin 2020 duke u rritur me 8.3% në një rekord të mëparshëm, sipas raportit të botuar sot, 10 qershor,nga Grupi i Boston Consulting.(BCG) Gjatë pesë viteve deri në 2025, pasuria e botës do të rritet me 4.8% në vit – më ngadalë se 6.7% e regjistruar në pesë vitet deri në 2019 – por ende e shpejtë, duke pasur parasysh që ekonomia globale ende nuk ka parë fundin e pandemisë.

“Ne shohim shenja të rimëkëmbjes së ekonomisë në zhvillim që mund të zgjerojnë ndjeshëm prosperitetin dhe pasurinë midis tani dhe 2025,” vlerëson raporti. “Kjo rritje do të krijojë mundësi të jashtëzakonshme për menaxherët e pasurisë.”

BCG theksoi tendencat kryesore të pasurisë së vitit të kaluar, duke thënë se prapa bumit të aktiveve financiare ishte një rritje e kursimeve – pasi njerëzit u detyruan të heqin dorë nga shpenzimet e kohës së lirë nën bllokim – shoqëruar me tregje të forta aksionesh dhe bankat qendrore mbështetëse. Paratë dhe depozitat u rritën me 10.6%, rritja më e madhe vjetore në 20 vjet, thanë autorët. “Shumë para inkurajuar nga perspektiva e kthimit të fuqishëm”, investitorët vendosën para në aksione dhe fonde investimi dhe “përqafuan investime alternative. . . në kërkim të rendimenteve edhe më të larta ”.

Amerika e Veriut do të jetë nxitësi kryesor i zgjerimit të mëtejshëm të pasurisë financiare, sipas pikëpamjes së BCG, duke kontribuar $ 25 tn e parashikimit të rritjes së $ 65 tn në pasurinë globale në 2025, e ndjekur nga Azia në $ 22 tn.

Një tjetër $ 10tn pritet të vijë nga Europa Perëndimore. Pjesa tjetër e botës do të ketë “vetëm një ndikim margjinal në gjenerimin e pasurisë së re”, tha raporti. Për menaxherët e pasurisë, fitimet më të mëdha do të vijnë në Azi, ku pasuritë nën menaxhim parashikohet të rriten me 11.6% në vit. Hong Kong do të kapërcejë Zvicrën si qendra më e madhe në botë për rezervimin e menaxhimit të pasurisë deri në 2023, tha BCG, duke sinjalizuar “një ndryshim të udhëheqjes në pasurinë ndërkufitare”.

Anna Zakrzewski, udhëheqësja globale e BCG për menaxhimin e pasurisë, u bëri thirrje kompanive të menaxhimit të pasurisë që të përqendrohen më shumë në kërkesat e klientëve të tyre për të shfrytëzuar sa më shumë mundësitë. “Në vend që të klasifikojnë klientët sipas kuletave të tyre, ata duhet t’i dallojnë ata sipas nevojave të tyre dhe të përdorin njohuri të sjelljes për të zhbllokuar burime të reja vlerash.”

Vërejtjet e saj adresojnë ankesat e shpeshta të klientëve të cilët pretendojnë se u kushtohet vëmendje e pamjaftueshme personale, veçanërisht nëse nuk renditen në mesin e klientëve kryesorë të një banke private ose menaxherit të pasurisë. Midis atyre që kërkojnë më shumë udhëzime janë pensionistët e pasur me pyetje në lidhje me planifikimin e pensioneve ose çështje të trashëgimisë.

“Analiza jonë zbuloi segmente të tëra që menaxherët e pasurisë ose nuk po shërbejnë mirë ose nuk shërbejnë fare,” shkroi Zakrzewski në raportin e titulluar “Kur Klientët marrin drejtimin”.

Raporti paralajmëroi menaxherët e pasurisë që të jenë transparent në tarifat për të shmangur klientët e bezdisshëm. “Megjithëse [menaxherët e pasurisë] mund të kenë përfituar nga strukturat komplekse të çmimeve në të kaluarën, klientët kanë vëzhguar ato që ata i konsiderojnë tarifat e fshehura. Rekomandohet ndërtimi i besimit me klientët dhe qëndrimin përpara rregullimit duke ristrukturuar çmimet, duke kombinuar tarifën tradicionale të një përqindje të pasurive nën menaxhim me një tarifë pajtimi”, thekson raporti.

FT

Artikulli paraprakKush e shpiku hamburgerin? Hetim për historinë e ‘’ikonës’’ amerikane
Artikulli tjetërPublikohet “koleksioni” më i madh i fjalëkalimeve të vjedhura