Dobë‰sohet dollari kundrejt euros

Çmimet e naftës në tregjet botërore sot shënuan një rënie të lehtë, pasi dje ka arritur vlerën më të lartë në 18 muajt e fundit.

Bursa në Londër, sot ka rë‰në‰ në‰ 0.2 për qind në 55.57 dollarë për fuçi, ndërsa tregtimit elektronik në bursën e‰ New York-ut tregon se çmimi i naftës amerikane ‘të lehta’ ka rënë 0.4 për qind në 52.65 dollarë për fuçi.

Tendenca për naftë më të lirë nuk ka ndikuar në mënyrë dramatike ne lirimin e sotme e të dhënave që tregojnë rritjen stablitetit ekonomike të Kinës, e cila është ekonomia e dytë më e madhe në botë dhe një nga konsumatorët kryesorë të energjisë.

Uljen e çmimit të naftës vjen së bashku me rënien e dollarit në krahasim me monedhat konkurruese përpara vendimit të‰ Thesarit. Dollari dobësohet kundrejt euros, kështu që sot një monedha europiane shkëmbehej për 1.0630 dollarë‰ ndë‰rsa dje një euro kushtonte 1.0560 dollarë.

Artikulli paraprakSwift paralajmëron bankat
Artikulli tjetërMinistri i financave thotë se doganat sivjet mblodhën 1 miliard e 40 milionë euro