Disa gjëra që ju kurr nuk duhet t’ia thoni nëpunësit tuaj!

Në rasin e menaxhimit të punonjësve durimi juaj vihet shpes në provë nga mungesa e motivimit, rezistenca e tyre për të bërë atë që ju u kërkoni.
Dhe vetëm pse jeni bosi nuk nënkupton që defakto jeni përfekt. Shpeshher, ne të gjithë, themi gjëra për të cilajt pendohemi më vonë.
Më poshtë janë disa fraza që duhet ti shmangni, veqanërisht kur jeni të tensionuar.
Një koment i momentit mund të shkaktërroj rreputacionin dhe të humb besimin e nëpunësve tuaj, e qe duhet një kohë e gjat të riparohet.
“Unë jam Bossi, bën çkado që të them unë”
Në kompani janë të gjith të rritur! Nuk mund të prisni që nëpunësit tuaj ta marrin për hipokrizi.
“Jeni me fat që keni kët punë”
Nëse me të vërtet ndjeheni në këtë mënyr ndaj punojsëve, atëher ndoshta ju jnei përsoni me fat që keni kët punë. Askush nuk e bën punën e tij mirë, nëse ndjehen në njëfar mënyre se janë në borxh ndaj punëdhënësit.
Mentaliteti që nëpunësit tuaj duhet “tua puthin unazen (tu përkulën)” është dëshmi se nuk keni aftësitë e duhura të udhëheqësit (Liderit).
“Nëse nuk të pëlqen (puna), do ta gjej dikënd që i pëlqen”
Gjithkush mundë të vetquhet menaxher, por një menaxher i mirë do ti përdorte shkathtësit e tij menaxhuese që ti motivoj punonjësit e tij dhe të korrë sukses.
“Nuk kam kohë per ketë” 
A e ki seriozisht?
Ti je Bosi, është puna juaj ta “shpikni” kohën.
“Ti nuk e ke iden çka është stresi”
Çdonjëri ka stress. Vetëm pse mendon se i yti (stresi) është më i madh se i çdonjërit, nuk do të thot se në të vërtet është.
Solli në Shqip: Nuri Xhezairi. 
Artikulli paraprakRritet importimi i veturave të vjetra
Artikulli tjetër12 kompani turke në listën e Forbes Global 2000