Çmimi i arkave fiskale dhe i çimentos, më i larti në rajon

Kosovarët paguajnë më shumë se qytetarët e vendeve të rajonit për t’u furnizuar me çimento, apo të t’u pajisur me një arkë fiskale.
Ky është konstatimi që ka dalë nga raporti: “Taksa’ e fshehur: Pse kosovarët paguajnë më shumë“, i publikuar të mërkurën nga Instituti për Demokraci dhe Zhvillim (D4D).
“Duke iu referuar të dhënave zyrtare nga Doganat e Kosovës, ky produkt importohet nga Bullgaria me çmimin fiks prej 138 eurove. Në anën tjetër, shfrytëzuesit e fundit, ndërmarrjet dhe bizneset, duhet të paguajnë një çmim i cili është 4 herë e gjysmë më i shtrenjtë, pra 665 euro”, thuhet në këtë raport, shkruan “Koha Ditore”.
Po ashtu edhe çimentoja është më e shtrenjtë në Kosovë sesa në vendet tjera të Ballkanin./IO

Artikulli paraprakSES mbush 30 vjet
Artikulli tjetërKosova mund të prodhojë 780 MW energji të ripërtërishme