Çka është administrimi i biznesit ?

Administrimi i biznesit është një metodë dhe praktikë organizative e bazuar në menaxhimin e kompanive tregtare me synimin për t’i çuar ato drejt optimizimit sa më të madh të tyre.

Me zhvillimin e konceptit të biznesit dhe shfaqjen e modeleve të reja, administrimi i biznesit është vendosur në dekadat e fundit si një shkencë biznesi apo ekonomike në vetvete.

Nëpërmjet administrimit të biznesit, ndiqet që çdo njësi ekonomike apo shoqëri të arrijë të funksionojë në mënyrën më optimale apo efikase të mundshme, duke menaxhuar burimet dhe kapacitetet e saj në mënyrë koherente.

Me fjalë të tjera, në bazë të karakteristikave ose kushteve ekzistuese që ka një kompani e caktuar, është e mundur të vihet një rrugë dhe qëllime. Këto synime mund të arrihen me efikasitet falë aplikimit të një administrimi biznesi korrekt dhe adekuat për këto kushte.

Administrimi i biznesit njihet edhe si fushë studimi. Në fakt, shumë diploma bachelor, diploma apo module studimi mbajnë këtë emër. Një karrierë universitare e ndjekur mirë është ajo e administrimit të biznesit./definebusinessterms/

Artikulli paraprakEdhe amerikanët kërkojnë një punë të dytë – Inflacioni në rritje “gërryen” të ardhurat për familjet
Artikulli tjetërShqipëria synon të frenojë ikjen e mjekëve duke ua bllokuar diplomat