Çfarë na mëson histoia e Jusufit alejhi selam?!

Vëllezërit e Jusufit na mësuan se si nuk duhet të jetë vëllazëria: pa zili, pa hile, pa tradhëti, pa pabesi, pa u treguar I fortë kundër të dobëtit, pa dhunë, pa mendim të keq, pa akuzë pa bazë, pa shpifje. Dhe na mësuan gjithashtu se si nuk duhet të jetë sjellja ndaj babait.

Ndërsa Jusufi na mësoi se si duhet të jetë vëllazëria e vërtetë: Tolerancë, shpirtmadhësi, bamirësi, kthim i të keqes me të mirë, durimi ndaj dëmit të tjetrit, falje, tolerancë edhe kur është mundësia e plotë për hakmarrje.
Dhe na mësoi se si duhet të sillemi me prindin: të respektueshëm, të këshillohemi me ta, nderimi i tyre.
Jusufi ishte shembull në besnikëri, për shoqërinë, për shtetin: dije, aftësi, ruajtje e përgjegjësisë që i besohet.
Historia më e bukur, me në qendër njeriun më të bukur!
Allahu na zbukuroftë me moralet e larta!
Gjithashtu, Allahu na tregoi se si kurthi kthehet kundër atij që e ngriti, dhe se gënjeshtra shfaqet sado të zgjasë, dhe se shpërblimi i bamirësisë, devotshmërisë
dhe durimit është shpërblimi më I bukur në të dyja botët.

Emin Bilali
https://udhaebesimtareve.com/

Artikulli paraprakSi të bëhemi lexues të rregullt të librave?
Artikulli tjetërBixhozi është një ves i ndyrë me plot kuptimin e fjalës “i ndyrë”