Çereku i bizneseve “profesionale” s’kanë paguar kurrë tatime

Një numër i madh i subjekteve të biznesit që ndryshe njihen si kategoria e shërbimeve profesionale, ku bëjnë pjesë avokatët, kontabilistët, floktarët, këngëtarët, internet-kafetë, piktorët, kompozitorët, zyrat projektuese të arkitektëve, bizneset dentare, si dhe persona të tjerë që merren me aktivitete artistike, llogaritet se u janë shmangur pagesës së tatimeve, që nga paslufta e deri më tani.

Burime të “Kohës Ditore” brenda Administratës Tatimore të Kosovës bëjnë të ditur se më shumë se një e katërta e tatimpaguesve të kësaj kategorie nuk kanë paguar kurrë asnjë cent tatim nga fitimi i të ardhurave që kanë realizuar ndër vite, që nga paslufta.

Sipas burimeve të informuara mirë, afro 450 subjekte të identifikuara nga institucionet që i takojnë kësaj kategorie numërohen si jodeklaruese të tatimeve. Ndërsa numri i përgjithshëm i deklaruesve të tillë është afro 1200./koha/kohaislame

Artikulli paraprakHaxha shkoi me 660 mijë euro
Artikulli tjetërFeith: Korrupsioni po dëmton ekonominë