BQK: Ekonomia e Kosovës, në rënie

“Investimet e huaja direkte dhe eksportet shënuan rënie të theksuar gjatë vitit 2012, ndërsa importet gjithashtu u karakterizuan me ngadalësim të rritjes”, thuhet në raportin e Bankës Qendrore mbi indikatorët ekonomikë të Kosovës.

Investimet e huaja direkte të cilat deri në shtator të 2012-s arritën vlerën prej 167 milionë eurove, kanë shënuar rënie substanciale prej 41.3 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2011. BQK-ja vlerëson se rënia e këtyre investimeve, përveç përkeqësimit të ambientit të përgjithshëm ekonomik në Evropë, në masën më të madhe i adresohet ngadalësimit të procesit të privatizimit gjatë vitit 2012.

/koha/kohaislame

Artikulli paraprakNdihmat sociale të pamjaftueshme për përmbushjen e nevojave
Artikulli tjetërCilësia e produkteve vendore