Banka e Rusisë do të emetojë një monedhë prej ari me peshë 1 kg

Banka Qendrore e Rusisë më 23 janar do të hedhë në qarkullim një monedhë ari me vlerë 10.000 rubla dhe me peshë 1 kg.

Monedha do të ketë formën e një rrethi me diametër 10 cm. Në njërën anë të saj do të jetë gdhendur shqiponja dykrenare, ndërsa në anën e kundërt – përfaqësuesit e llojeve të ndryshme të sportit: futbollit, basketbollit, volejbollit, gjimnastikës artistike, hokejit në bar, hedhjes në ujë nga trampolina, atletikës dhe kanotazhit.

Monedha emetohet në kuadër të serisë “Universiada Verore Botërore e XXVII e vitit 2013 në Kazan”. Në qarkullim do të hidhen 100 monedha të tilla.

Artikulli paraprakOKB paralajmëron për rritje të papunësisë
Artikulli tjetërBerisha: Fond për biznesin social