AVUK-U DO TË ASGJËSOJË MBI 26 TONË MISH

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinës së Kosovës (AVUK), do të bëjë sot asgjësimin e mbi 26 mijë tonëve mish, pasi që është konstatuar se ka pas dokumentacion flas. Origjina e këtij mishi është nga Argjentina, ndërsa asgjësimi do të bëhet në deponinë e mbeturinave në Mitrovicë.

Zëdhënësi i kësaj agjencie, Lamir Thaçi ka thënë për Kosovapress se ky mish i është konfiskuar një biznesi nga Peja, pasi që ishte konstatuar se mishi ka dokument fals.

“Sasia është 26 mijë e 233 kg. Ky mish është nxënë para një kohe dhe pas të gjitha verifikimeve është konstatuar se ka dokumentacion fals dhe është konfiskuar. Ky mish është nxënë në Terminalin e Pejës dhe i përket vetëm një biznesi”, ka theksuar Thaçi.

Kjo lëndë ka shkuar edhe në gjykatë, ku gjykata me procedurë të shpejtë ka dhënë vendimin që ka dokumentacion fals.

Origjina e kësaj sasie të mishit është nga Argjentina, ndërsa asgjësimi do të bëhet sot në deponinë e mbeturinave në Mitrovicë./expres/kohaislame

Artikulli paraprakKostoja e jetesës, dyfish më e shtrenjtë
Artikulli tjetërRritet borxhi i jashtëm i Kosovës