As 200 milionë euro për PTK-në

Kryeministri Hashim Thaçi po qëndron për vizitë në Norvegji, kurse një nga arsyet e shkuarjes së tij në këtë vend skandinav thuhet të jetë edhe ftesa investitorëve të këtij vendi për të investuar në Kosovë.

A do të jetë në mesin e këtyre investitorëve edhe operatori i fuqishëm i telefonisë mobile norvegjeze Telenor mbete të shihet gjatë ditëve të ardhshme.

Sipas gazetës Zëri, oferta më e lartë financiare për privatizimin e PTK-së nuk do të shkojë as në 200 milionë euro. Sipas burimeve të kësaj gazetei, të afërta me procesin e privatizimit, kompanitë konkurrente në garë për blerjen e të PTK-së, gjatë takimeve që i kanë zhvilluar me këshilltarin e transaksionit nuk janë shprehur të gatshme të ofrojnë më shumë se 200 milionë euro për 75 për qind të aksioneve të kompanisë.

Sipas këtij burimi, 100 për qind të aksioneve të PTK-së i kanë vlerësuar rreth 250 milionë euro, kështu që shumica prej kompanive konkurruese janë shprehur të gatshme që të ofrojnë më pak se 200 milionë euro për 75 për qind të aksioneve.

Në anën tjetër, Ministria e Zhvillimit Ekonomik (MZHE) që disa herë është duke e shtyrë afatin për dorëzimin e ofertave financiare për PTK-në, me arsyetimin se investitorëve po u nevojitet kohë për kompletimin e dokumentacionit.

Nuk dihet nëse kompania norvegjeze Telenor është në mesin e kompanive që kanë konkurruar për privatizimin e Post-Telekomit të Kosovës, por është e mundshme që Thaçi të ketë kontakte edhe me drejtues të kësaj kompanie.

Telenor ka privatizuar dhe tash sa kohë operon në tregun e telefonisë mobile në Serbi, ku është operatori i dytë për nga fuqia në tregun e këtij vendi fqinj.kohaislame

 

Artikulli paraprakSfidat e turizmit në Shqipëri
Artikulli tjetërBeqaj: Rryma nuk do të shtrenjtohet