Arabia Saudite: E njëjta politikë e naftës për të mbajtur të lartë prodhueshmërinë

Mbreti i ri i Arabisë Saudite pritet të vazhdojë një politikë të mbajtjes së prodhimit të naftës të qëndrueshme për të mbajtur larg prodhuesit rivalë, edhe pse vazhdimësia mbretërore e ka përqendruar vëmendjen e tregut në të ardhmen e ministrisë së naftës.

Ndërsa mbreti i ri duket sikur nuk ka gjasa të ndryshojë politikat e Abdullah-ut për mbajtjen e prodhimit të lartë, për të mbrojtur tregun e kartelit të OPEC-ut, disa analistë thonë se suksesi e ka përqendruar vëmendjen në të ardhmen e ministrit të naftës Ali Al-Naimi.

“Mbreti Abdullah ishte arkitekti i strategjisë aktuale për të mbajtur prodhimin e lartë dhe për të detyruar largimin e lojtarëve më të vegjël, në vend të ndërprerjes totale” tha John Kilduff, partner, Again Capital LLC në Neë York, duke shtuar se pritet që Salman të mbajë lartë prodhueshmërinë.

Analisti i FGE-së, Tushar Bansal, tha: “Në përgjithësi, nuk pritet ndryshim i madh në politikat e Arabisë Saudite për naftën”, por ai shtoi se tregu do të fokusohet në atë që do të ndodhë nëse ministri i naftës mund të japë dorëheqjen./gazetamendimi/

Artikulli paraprakÇmimet e naftës, të ulëta edhe në tre vitet e ardhshme
Artikulli tjetërHeqja e vizave do të nxiste investimet kuvajtiane në Shqipëri