Alpet shqiptare mes 12 destinacioneve më të zgjedhura turistike në botë

Alpet shqiptare renditen mes 12 destinacioneve të zgjedhura turistike për vitin 2013, nga një prej organizatave më të njohura botërore të turizimit, “World Travel and Tourism Council”.

Turizmi malor shqiptar ende i paeksploruar ka sjellë në Tiranë përfaqësuesit e kësaj organizate, të cilët kanë diskutuar rreth projektit “Majat e Ballkanit” me ministrin e Turizmit, Aldo Bumçin.

Kjo organizate i ka perfshire Alpet shqiptare në një konkurs botëror për destinacionin më të bukur turistik, në të cilin marrin pjesë 46 shtete të tjerë nga 6 kontinente.

Zonat turistike te Alpeve, pjesë e këtij projekti janë Thethi,Valbona, Rragami, Çeremi si dhe Bjeshkët e Doberdolit.

Mbështetja fillestare për këtë projekt është dhënë nga Ministria Gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim. Shtegu “Majat e Ballkanit” konkurron për kategorinë e menaxhimit të destinacionit.

Fituesi do të shpallet në samitin global të World Travel& Tourism Counsil, i cili do të mbahet në prill në AbuDhabi.kohaislame

Artikulli paraprakPesë vjet pas, Kosova me ekonomi të dobët
Artikulli tjetërKosova vend i bizneseve fiktive