63% e energjisë humb në veri

Mbi 63% është niveli i humbjeve të energjisë në pjesën veriore të Kosovës, e kjo sipas Auditorit Gjeneral paraqet sfidë për Korporatën Energjetike të Kosovës.

Humbjet e energjisë se prodhuar për shitje nga KEK-u vlerësohen të jen të nivelit të lartë, shkruan “Kosova Sot”.
Raporti i Auditorit të Përgjithshëm për Pasqyrat Financiare të vitit 20122 për KEK-un, ka vlerësuar se kjo e fundit nuk arrin të faturojë rreth 37% të energjisë se prodhuar.
“Prej tyre 16.8% nuk faturohen për shkak të humbjeve teknike apo që krijohen nga shpërndarja e energjisë. Ndërsa humbjet komerciale janë rreth 20%, e këtu janë përfshirë edhe 4.5% humbjet në pjesën veriore të Kosovës. Humbjet komerciale shkaktohen nga përdorimi ilegal i energjisë, si dhe nga pamundësia e matjes dhe faturimit nga KEK-u” thuhet në raportin e Auditorit Gjeneral./Indeksonline/kohaislame

Artikulli paraprakRënia e remitencave zvogëlon konsumin
Artikulli tjetërKosova e Turqia vendosin bashkëpunim në fushën e metrologjisë