5 këshilla për reklamimin dixhital që duhet të dini

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në klientë te ekzekutimi me kujdes i çdo hapi të procesit është thelbësor për aftësinë  e fushatës suaj. Nëse nuk optimizoni secilën pjesë të reklamës tuaj duke pasur parasysh qëllimin e konvertimit? Ju jeni në rrezik të humbni perspektivat.

Ja se çfarë duhet të marrë parasysh çdo kompani që reklama të bëjë atë që supozohet të bëjë …

Përqendrohuni në Roi

Gabimi më i zakonshëm që njerëzit bëjnë me fushatën e tyre është përqendrimi në tërheqjen e dukshme të reklamës së tyre sesa në rezultatet. Ndërsa ideja juaj mund të duket e shkëlqyeshme për ju, ka shanse që ajo të mos shndërrohet siç pritej. Nga ana tjetër, një qasje e që në dukje mund të duket e mërzitshme ndonjëherë mund të sjellë rezultate të pabesueshme. Qëllimi juaj duhet të jetë të përqendroheni në Roi, dhe jo në anën estetike.

Ju mund të vlerësoni suksesin e fushatës suaj përmes matjeve si CPC, CPA, CPM, normat e konvertimit dhe pikëpamjet. Këto do t’ju japin një kuptim të shëndoshë të mënyrës se si po performon fushata juaj.

Gjurmo konvertimet

Google Ads ofron një mjet që gjurmon të gjitha drejtimet e gjeneruara dhe tregon se sa mirë po performojnë. Ju mund të merrni njohuri për performancën e promos tuaj në kuadër të shitjeve, shkarkimeve, dhe faktorëve të tjerë të ndryshëm. Ndjekja e konvertimit ju tregon se cilat zona të fushatës suaj po funksionojnë në favorin tuaj dhe cilat kërkojnë vëmendjen tuaj. Këto të dhëna ju ndihmojnë të merrni vendime të informuara dhe të ndërtoni një strategji solide bazuar në ato që ju nevojiten demografikisht.

Synoni audiencën e duhur

Një fushatë që nuk u drejtohet njerëzve të duhur me shumë mundësi do të dështojë. Ju nuk mund ta shfaqni thjesht reklamën tuaj tek individë të rastësishëm dhe të prisni që ata të bëhen klientët tuaj. Për të marrë Roi maksimale nga një ide në internet, synimi i audiencës së duhur është një hap kryesor. Kushtojini pak kohë për të hulumtuar plotësisht audiencën tuaj të synuar. Google Ads ju lejon të synoni reklamat tuaja sipas gjeografisë specifike dhe demonstrimit. Pasja e të dhënave të sakta për audiencën tuaj të synuar ju ndihmon të përdorni sa më mirë këtë veçori.

Optimizoni faqet tuaja

Një element kryesor është landing page. Mendoni për atë si personi që merret me shitjet, i cili ka për qëllim vetëm ta shndërrojë atë vizitor në një klient. Pa një faqe të tille, prania juaj dixhitale nuk do t’ju sjellë rezultatet që prisni.

Këtu janë gjashtë pika për të siguruar që faqja juaj të ketë shndërrime të mëdha:

  • Ju duhet të punësoni një ekspert për të krijuar përmbajtjen e faqes tuaj të uljes
  • Jepni të gjithë informacionin e nevojshëm në faqen në fjalë. Përdoruesi nuk duhet të kërkojë diku tjetër për të mësuar më shumë rreth shërbimit tuaj.
  • Mbani ndërfaqen të thjeshtë.
  • Shtoni komente për të mbajtur të interesuar klientët e pavendosur.
  • Mbani të gjithë elementët të përqendruar në një qëllim të vetëm. Thoni qartë atë qëllim në CTA-në tuaj.

Analizoni të dhënat

Ndjekja e fushatave reklamuese dixhitale është e ndërlikuar. Prandaj duhet të keni një konfigurim të saktë të platformës analitike për të parë fushatat tuaja nga një kënd 360 gradë. Gjurmimi i të gjitha të dhënave të fushatave tuaja mund t’ju ndihmojë të analizoni se ku po shpenzohen paratë tuaja dhe sa ROI po merrni ndaj çdo dollari. Përdorni këto të dhëna për të marrë vendime më të mençura të marketingut dhe për të optimizuar më tej fushatën tuaj për një ROI më të lartë.

ENTREPRENEUR

Artikulli paraprakTrashëgimtari i Samsung Lee Jae-yong dha dënimin me burg për skandalin e ryshfetit
Artikulli tjetërUdhëtimet për biznes? Do të rinisin në verë…