WhatsApp ka zgjatur afatin për azhurnimet e përdoruesve

WhatsApp ka njoftuar se do të shtyjë ndryshimet në kushtet e përdorimit të shërbimit të saj për tre muaj, deri më 15 maj, sepse shumë përdorues e kanë fshirë këtë aplikacion nga frika se shërbimi do të ndajë informacionin e tyre konfidencial me Facebook.

Në njoftimin e WhatsApp thuhet se të dhënat personale gjithmonë janë kriptuar (mbrojtur) dhe se privatësia e përdoruesve do të vazhdojë të mbrohet, megjithëse praktika e ndarjes së disa informacioneve me Facebook nuk është e re, por nuk do të zgjerohet në të ardhmen.

Ndërkohë, kompania Signal njoftoi dje se ka “vështirësi teknike” sepse po përshtatet në mënyrë që të mund të pranojë miliona përdorues të rinj të cilët me sa duket mbyllin aplikacionet e tyre Vocap duke hyrë në Signal.

“Miliona përdorues të rinj po dërgojnë mesazhe që privatësia është e rëndësishme”, tha Signal në një postim në Twitter.

Njoftimi i WhatsApp se do t’u kërkojë përdoruesve të azhurnojnë aplikacionet e tyre nën kushtet e reja të përdorimit krijoi panik dhe shkaktoi zemërim në mesin e shumë përdoruesve të cilët thanë se bëhej fjalë për braktisjen e vlerave themelore të WhatsApp, e cila fitoi shumë përdorues pikërisht për shkak të reputacionit të të dhënave në atë platformë. mbrojtur nga përdoruesi.

“Ne e dimë që ka pasur konfuzion dhe dezinformim në lidhje me këtë azhurnim dhe ne duam të shpjegojmë faktet dhe parimet tona,” tha WhatsApp në një postim në blog.

Artikulli paraprakTre llojet e “burnout”… Si të veproni?
Artikulli tjetër7 arsye për të nisur një biznes sa jeni në universitet