Samsung forcon aftësitë zanore të televizorëve smart

Google Assistant, Amazon Alexa dhe Bixby lejojnë qasje të shpejtë në argëtim, përgjigje të drejtpërdrejta në ekran dhe kontroll mbi pajisjet inteligjente me komanda zanore

Samsung Electronics njoftoi se Google Assistant do të bashkohet me asistentët e zërit që aktualisht janë të disponueshëm në Samsung Smart TV, duke u siguruar shikuesve aftësi të zgjeruara të kontrollit dhe zbulimit. Në dispozicion së bashku me Amazon Alexa dhe Bixby, Google Assistant tani është plotësisht i integruar në Samsung Smart TV dhe nuk kërkon shkarkime, pajisje ose instalime shtesë dhe është i këmbyeshëm, bazuar në preferencën e familjes. Paketa e asistentëve kryesorë të zërit është tani në dispozicion në të gjithë televizorët QLED 2020 4K dhe 8K, TV Crystal UHD, The Frame, The Serif, The Sero dhe The Terrace dhe është në përputhje me ekosistemet ekzistuese të asistentit të zërit të shikuesve.

 

Bëje Kontrollin dhe Zbulimin të Lehtë

Falë një game më të gjerë të opsioneve të asistentit zanor, përdoruesit e Samsung Smart TV tani kanë qasje më të shpejtë në argëtimin e tyre të preferuar, përgjigje në kohë reale në ekran dhe aftësinë për të kontrolluar në mënyrë të përsosur pajisjet e tyre inteligjente të shtëpisë me një asistent zëri të përzgjedhur. Duke aktivizuar komandat zanore, përdoruesit mund të shfletojnë lehtësisht kanalet, të rregullojnë volumin, të kontrollojnë playback, të hapin aplikacione dhe shumë më tepër.

“Përdorimi i asistentëve të zërit në televizorët tanë Smart është rritur në mënyrë eksponenciale që nga fillimi i Bixby në 2018,” tha Seline Han, Zv. Presidente e Departamentit Vizual në Samsung Electronics. “Me Google Assistant dhe Amazon Alexa tashmë të mbështetur, ne po ftojmë klientët tanë të kërkojnë edhe më shumë nga televizorët e tyre të zgjuar.”

Adhuruesit e argëtimit tani mund të përdorin asistentin e tyre të preferuar të zërit për të zbuluar përmbajtje të re menjëherë me një kërkim të lehtë nga zhanri, regjisori ose aktori. Përveç gjetjes së programeve dhe filmave të rinj televizivë, shikuesit mund të kërkojnë nga Alexa, Bixby ose Google Assistant të japin parashikimin e motit, të zbulojnë rezultatet më të fundit të lojës ose të luajnë këngët e tyre të preferuara. Me Google Assistant, shikuesit do të kenë gjithashtu akses në shërbimet Google që ata njohin dhe pëlqejnë në rregullimin e ditëve të tyre, duke përfshirë Google Search, Photos, Maps, Calendar dhe më shumë.

“Duke sjellë Asistentin e Google në Samsung Smart TV, ne duam të lidhim dhomën tuaj të ndenjes me pjesën tjetër të shtëpisë inteligjente dhe t’ju ndihmojmë të menaxhoni më mirë ditën tuaj, në shërbimet tuaja të preferuara të Google,” tha Jack Krawczyk Drejtor i Menaxhimit të Produkteve për Google Assistant. “Me bashkëpunimin tonë me Samsung, ne jemi në gjendje të ofrojmë ndihmë nga asistenti Google për më shumë njerëz në të gjithë botën, nga ekrani i madh.”

Përdoruesit mund të shtojnë një qendër tjetër në çdo dhomë në shtëpi me televizor të zgjuar Samsung që tani mund të përdoret për të kontrolluar dritat, për të vendosur termostatin, për të vendosur një alarm ose për të kryer ndonjë detyrë tjetër nën komandën e asistentit ekzistues të zërit.

“Amazon Alexa në Samsung Smart TV është krijuar për të kënaqur klientët me një përvojë argëtuese të përmirësuar. Përtej lundrimit me lehtësi në videot dhe përmbajtjet muzikore, klientët mund të lidhin gjithashtu televizorët e tyre me Alexa të integruar me mbi 100,000 pajisje të zgjuara të shtëpisë, për t’i bërë detyrat e përditshme më të përshtatshme “, tha Aaron Rubenson, Zv. President i Asistencës Zanore dhe Shërbimeve Alexa “Bashkëpunimi ynë me Samsung vazhdon t’u sjellë klientëve komoditetin e kontrollit të zërit në televizorët Smart teksa u jep atyre qasje në shërbimin e tyre zanor të zgjedhur.”

Samsung Smart TV Flet Gjuhën Tuaj

Që nga integrimi i Amazon Alexa nëpër televizorët Smart të Samsung në fillim të këtij viti, mbështetja e asistentit zanor është bërë e disponueshme për përdoruesit e Samsung Smart TV në 14 vende globalisht.

Asistenti Google tani është në dispozicion në Mbretërinë e Bashkuar, Francë, Gjermani, Itali dhe do të shtrihet në 12 vende deri në fund të këtij viti.1

Për më shumë informacion, ju lutem vizitoni www.samsung.com.

Rreth Samsung Electronics

Samsung frymëzon botën dhe modelon të ardhmen me idetë dhe teknologjitë e tij transformuese. Kompania po ridimensionon botën e televizorëve, smartfonëve, aksesorëve, tabletave, aparateve dixhitale, sistemeve të rrjetëzimit dhe memorieve, sistemeve LSI, zgjidhjeve teknologjike dhe LED. Për të rejat më të fundit, ju lutemi vizitoni faqen e risive më të fundit të Samsung në adresën http://news.samsung.com

Artikulli paraprakKina shënon rritje në shitjen e veturave
Artikulli tjetërTrusti fillon procedurat për ekzekutimin e mjeteve të 10 përqindëshit, rënia e përgjithshme në tregjet financiare 0.12 %