Pse disa kompani i mbijetojnë pandemisë dhe të tjera jo? Një fjalë: ‘Mësueshmëria’

Nëse do ta kishim këtë pandemi 30 vjet më parë, bota do të kishte vuajtur tre herë më shumë sesa sot. Si do të punoni nga shtëpia pa internet me shpejtësi të lartë, pa Zoom, Skype ose Google Meet? Nuk ka shërbime të shpërndarjes në shtëpi si Amazon, Mercado Libre, Rappi ose Uber Eats? Pa një telefon inteligjent me të cilin mund të bëni praktikisht gjithçka që bëni sot?!

30 vjet më parë kishte një përdorim të rëndësishëm të disa teknologjive që rrjedhin nga interneti, por ne ende po mësonim dhe sot jemi akoma duke mësuar në krahasim me atë që mund të vijë. Sot, falë Internetit dhe të gjithë derivateve të tij, VETËM DISA biznese kanë qenë në gjendje t’i rezistojnë kësaj pandemie në një mënyrë krejtësisht të ndryshme nga sa do të kishim pasur në të kaluarën. Pse të gjitha bizneset nuk kanë qenë në gjendje t’i rezistojnë pandemisë në të njëjtën mënyrë?

E gjitha kjo vjen nga: Mësueshmëria

Për ata që ishin duke marketuar produkte në Amazon dhe Mercado Libre, krijuan perspektivën e tyre përmes Google Ads dhe Facebook Ads, por për ata që kishin dyqanin e tyre në internet dhe ERP të tyre në clowd, kjo pandemi ishte e vështirë, por jo ishte e pamundur të përballohej. Për ata që nuk kishin asgjë nga këto, kjo krizë shëndetësore ishte një makth dhe ajo që ndodhi ishte e pashmangshme: DUHET TË MËSONIN.

Është ndryshimi ose revolucioni më i rëndësishëm në dekadat e fundit dhe ka të bëjë pikërisht me këto teknologji të reja informacioni që ne përdorim gjithnjë e më shpesh sot.

Pse disa kompani i mbijetojnë pandemisë dhe të tjera jo? Një fjalë: ‘Mësueshmëria’

Mësueshmëria është aftësia e një individi ose një organizate për të mësuar aftësi të reja në përballje me situata të pashmangshme.

Në rastin e kompanive që nuk përdorën aq shumë teknologjitë e komunikimit, marketingut dhe shpërndarjes që ofron interneti, pandemia erdhi për ta shtyrë këtë kapacitet, por duket se ne kemi filluar të “përshtatemi” me pasojat e pandemisë, dhe të mësuarit e aftësive të reja do të luajë një rol kryesor në muajt dhe vitet që vijnë.

Dhe kur mendoni se keni zgjidhur pak a shumë çështjen, filloni të kuptoni se tani klikimet do të jenë më të shtrenjta ose se produktet do shiten më pak ose se “klientët e rinj” do jenë po ashtu më pak. Por, ata blejnë përsëri nga produkti juaj.

Pse ndodh kjo?- Sepse nuk qëndruat duarkryq dhe mësuat.

Mësueshmëria nuk është një modë kaluese ose një emër i mirë për të identifikuar një trend. Është një mënyrë e re për të jetuar dhe për të bërë gjëra.

Sot me pandeminë është dashur të mësoni gjëra të reja; Kjo nuk mund të ndalet nëse doni të rriteni. Përkundrazi, tani duhet ta bëni një lloj kulture brenda organizatave. Sot puna është që ekipi të kërkojë dhe mësojë aftësi të reja në kohën më të shkurtër të mundshme. Se në vend që të jesh i vetmi që kërkon të krijosh një katalog elektronik, është i gjithë ekipi që gjithashtu mëson se si ta bëjë atë.

E bukura është jo thjesht se ka internet. Por, me këtë mjet, të gjithë kanë aftësinë të specializohen shumë shpejt.

Sot, të mësosh për një industri të re, zhvillimin e softuerit ose filozofinë e biznesit nuk kërkon domosdoshmërisht marrjen e një kursi ose diplome që mund të zgjasë me javë. Mjafton të lidheni me internet dhe të kërkoni në faqe të tilla si Udemy, SkillShare, Train for work, apo edhe YouTube për të marrë njohuritë e përmendura në kohën që është e nevojshme (aq shpejt apo ngadalë sa dëshironi) me një investim minimal krahasuar me modelet e mëparshme.

Bëhuni ai udhëzuesi që i shtyn të tjerët të zbulojnë mënyra të reja dhe më të mira për të bërë gjërat.

Mësueshmëria është ajo që ju bëri të mundur që të keni një biznes ndryshe nga sa keni pasur, kur filloi pandemia, dhe të mësuarit, e zbatuar si një kulturë me të gjithë punonjësit tuaj është ajo që do ta bëjë biznesin tuaj një lider në fushën e tij. /BM/

ENTREPRENEUR

Artikulli paraprakNë mbrojtje të investitorëve millienial
Artikulli tjetërNATO do të ndërtojë një qendër të misioneve hapësinore në Gjermani