Projektohet standardi i së ardhmes, realizohet printimi 5D

Pas stampimit në 3D, mbërrin ai në 5D: Në tri dimensionet hapësinore ai gjithashtu shton vetitë e ‘inteligjencës artificiale’ në materiale dhe premton të shpejtojë prodhimin e përbërësve për elektronikën”. Aktualisht prodhimi i pajisjeve mikro dhe nano (të quajtura Mems ose sisteme mikro elektromekanike) është shumë kompleks për shkak të karakteristikave të materialeve, metodave të prodhimit të përdorura dhe kostove të larta të zhvillimit.

Memet kontrollohen nga një mikroprocesor qendror, kanë pjesë lëvizëse dhe përdoren tashmë në elektronikën e konsumit, automobilizëm dhe kujdes shëndetësor. Qëllimi i projektit, i udhëhequr nga Virgilio Mattoli, është të zhvillojë materiale të reja inteligjente dhe metoda të prodhimit me një metodë inovative të shtypjes 3D dhe materiale të reja, për të krijuar prototipet Mems në një mënyrë të shpejtë dhe të personalizuara.

 

Për ta bërë këtë, do të përdoret një teknikë e shtypjes 3D që përdor impulse lazer të përqendruar për të përgatitur struktura komplekse në shkallën e nano dhe mikrometrit me rezolucion të lartë. Shtimi i dy dimensioneve të reja do të bëjë të mundur zhvillimin e strukturave mikro / nano 3D me kërkesë me materiale funksionale, si dhe kontrollimin e pajisjeve të prodhuara në kohë reale. Procesi i zhvillimit do të bëhet kështu më i shpejtë dhe do t’ju lejojë të ndryshoni vetitë specifike të pajisjeve tashmë gjatë vetë fazës së prodhimit dhe jo vetëm gjatë fazës së projektimit.

ANSA

Artikulli paraprakPandemia Corona: Fitime miliardëshe për koncernet e teknologjisë së informacionit
Artikulli tjetërNëse njerëzit po të largohen papritur, po bën këto 4 gabime