Opsioni i ri i Google Photos/ Funksioni i tij në telefonat inteligjentë

Gjatë qershorit të këtij viti, Google prezantoi funksionin “Locked Folder” në kuadër të aplikacionit Google Photos për pajisjet Pixel.

Kjo karakteristikë tani vjen edhe në pajisjet që nuk janë të linjës Pixel. “Locked Folder” është “folderi” i sigurt dhe i mbyllur në kuadër të pajisjes, ku përdoruesit mund të ruajnë fotografitë dhe videot e tyre private, e përmbajtja e tyre nuk do të bartet tek Google Photos.

Përdoruesit e tjerë në këtë “folder” mund të shohin vetëm përmbajtjen që pronarët kanë ruajtur, e nuk u lejohet shpërndarja e tyre.

Mund të përdorni funksionin ” Locked Folder ” në aplikacionin “Fotografitë e Google” përmes seksionit “Shërbimet” në skedën “Biblioteka”. Përpara se të përdorni funksionin, duhet të dini se të dhënat në “Locked Folder “do të humbasin nëse çinstaloni Google Photos. Për më tepër, të dhënat brenda dosjes nuk do të zhvendosen automatikisht në një pajisje të re nëse kaloni në një smartphone ose tablet të ri.

Samsung tashmë ka një veçori të ngjashme në telefonat inteligjentë dhe tabletët Galaxy. Funksioni Secure Folder i kompanisë ju lejon të mbroni imazhet, videot, audion, dokumentet dhe skedarët e tjerë. Ju madje mund t’i rezervoni ato të dhëna në hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike ose t’i zhvendosni në një pajisje të re./A.E-CNA.al

Artikulli paraprakShoqata e Informatikës prezanton nismën: “Mërgata për TIK”
Artikulli tjetër4 veprime të punëdhënësve që minojnë besimin e punonjësve