Microsoft po mendon mënyra se si AI mund të sjellë përfitime nga reklamat

Microsoft ka filluar të diskutojë me agjencitë e reklamave se si planifikon të fitojë para nga motori i tij i rinovuar i kërkimit Bing i mundësuar nga inteligjenca artificiale gjeneruese, ndërsa kompania e teknologjisë kërkon të luftojë dominimin e Google.

Në një takim me një agjenci të mëdha reklamash këtë javë, Microsoft tregoi një demonstrim të Bing-ut të ri dhe tha se planifikon të lejojë lidhje(link) me pagesë brenda përgjigjeve ndaj rezultateve të kërkimit, tha një ekzekutiv reklamash, i cili foli për takimin privat në kushte anonimiteti.

Inteligjenca artificiale gjeneruese, e cila mund të prodhojë përgjigje origjinale me zërin e njeriut në përgjigje të pyetjeve ose kërkesave të hapura, kohët e fundit ka mahnitur botën. Javën e kaluar, Microsoft dhe Google i Alphabet njoftuan chatbot të rinj gjenerues të AI-së një ditë larg nga tjetra. Ato robotë, të cilët ende nuk janë shpërndarë gjerësisht te përdoruesit, do të jenë në gjendje të sintetizojnë materiale në ueb për pyetje komplekse kërkimi.

Rezultatet e hershme të kërkimit dhe bisedat me Bing të Microsoft-it dhe chatbot-in e Google të quajtur Bard kanë treguar se mund të jenë të paparashikueshme. Alphabet humbi 100 miliardë dollarë në vlerën e tregut ditën kur publikoi një video promovuese për Bard që tregonte se chatbot ndante informacione të pasakta.

Microsoft pret që më shumë përgjigje njerëzore nga chatbot Bing AI do të gjenerojnë më shumë përdorues për funksionin e tij të kërkimit dhe për këtë arsye do të ketë më shumë reklamues. Reklamat brenda chatbot-it Bing gjithashtu mund të kenë më shumë rëndësi në faqe në krahasim me reklamat tradicionale të kërkimit.

Microsoft po planifikon gjithashtu një format tjetër reklame brenda chatbot-it që do të jetë i orientuar drejt reklamuesve në industri të veçanta. Për shembull, kur një përdorues pyet Bing-un e ri me inteligjencë artificiale “cilat janë hotelet më të mira në Meksikë?”, sipas drejtuesit të reklamave mund të shfaqen reklama hotelesh./ Reuters

Artikulli paraprakA është Islami jodemokratik?
Artikulli tjetërInternet Explorer/ Shfletuesi historik i Microsoft mbyllet përgjithmonë