Microsoft hedh në treg ‘’Viva’’, nis “epoka e re” për punonjësit

Microsoft këtë javë lançoi Viva, një “platformë të re të përvojës së punonjësve”, ose, në terma jo-marketingu, një qasje te re që shumica e kompanive të mëdha tentojnë t’u ofrojnë punonjësve të tyre. Kjo përfshin tipare standarde si qasja në komunikimet e brendshme të ndërtuara në integrime me SharePoint, Yammer dhe mjete të tjera të Microsoft. Përveç kësaj, Viva gjithashtu ofron qasje në analizat e ekipit dhe një integrim me LinkedIn Learning dhe ofruesit e tjerë të përmbajtjes së trajnimit (duke përfshirë llojet e SAP SuccessFactors), si dhe ato që Microsoft i quan Viva Topics për ndarjen e njohurive brenda një kompanie.

Nëse jeni si shumica e punonjësve, ju e dini që kompania juaj shpenzon shumë para në komunikimet e brendshme – dhe ju menjëherë e injoroni atë në mënyrë që të bëni punën aktuale. Por Microsoft argumenton se kohët po ndryshojnë, pasi puna në distancë është duke u praktikuar nga shumë kompani, edhe pritet të vazhdojë edhe pasi të mbarojë pandemia.

Ka disa pjesë të Viva: Lidhjet Viva për të hyrë në njoftimet e kompanisë, politikat, përfitimet dhe bashkësitë e brendshme (mundësuar nga Yammer); Viva Learning për, siç merret me mend, duke hyrë në burimet e të mësuarit; dhe Viva Topics, shërbimi merr shkëmbimin e njohurive në të gjithë kompaninë. Për pjesën më të madhe, kjo është e gjitha standardi i drejtë në çdo intranet modern.

Viva Insights duket si diçka e çuditshme këtu, veçanërisht pas rrëmujës së Microsoft-it përreth Rezultatit të Produktivitetit. Ideja është t’u japim menaxherëve njohuri nëse ekipi i tyre (por jo anëtarët individualë të ekipit) rrezikojnë të digjen, për shembull, në mënyrë që t’i inkurajojmë ata të fikin njoftimet ose të vendosin përparësitë ditore (një menaxher i mirë, shpresoj , mund ta bëj këtë pa analitikë, por ja ku jemi, në 2021). Ajo gjithashtu ka për qëllim të ndihmojë drejtuesit e ndërmarrjeve “të adresojnë sfidat komplekse dhe t’i përgjigjen ndryshimit duke hedhur dritë mbi modelet e punës organizative dhe trendet.

Meqenëse ky është Microsoft në 2021, në njoftimin e sotëm po flitet shumë për mirëqenien e punonjësve. Për shumicën e punonjësve, kjo do të thotë më pak takime, më shumë kohë fokusi dhe çaktivizimi i njoftimeve pas punës. Padyshim që ka mjete teknike për të ndihmuar në këtë, por në të vërtetë është çështje e kulturës dhe menaxhimit të ndërmarrjes’’. /BM/

Artikulli paraprakRënia ekonomike nga Covid-19 do të shtojë numrin e të varfërve në nivel global
Artikulli tjetërTetë strategji për të bërë atë që doni dhe për të dashur atë që bëni