Ja cilat janë 5 vendet që kanë bllokuar Twitter

Më 16 qershor, Twitter humbi mburojën e tij ligjore në Indi për shkak se nuk ka respektuar rregullat e reja të qeverisë për IT.

Ka pasur gjithashtu spekulime për një ndalim të mundshëm të platformës në Indi, por Ministri i Bashkimit kohët e fundit tha se qeveria nuk është në favor të ndalimit të saj.

Ndërsa kjo vjen si lehtësim për shumë, duhet të dini se ka disa qeveri që kanë ndaluar ose bllokuar Twitter në vendin e tyre.

  1. Korea e Veriut

Në Prill të 2016, qeveria e Koresë së Veriut ndaloi platformat e mediave sociale si Facebook, Twitter dhe YouTube për të kontrolluar më tej hyrjen në informacionin e jashtëm. Shumica e qytetarëve të Koresë së Veriut nuk kanë qasje në faqet e huaja të internetit dhe edhe nëse kanë, ata janë të kufizuar në një intranet të mbyllur, të sanksionuar nga qeveria. Dhe, kushdo që përpiqet ta përdorë atë pa leje të veçantë nga qeveria i nënshtrohet dënimit.

  1. Kina

Twitter u bllokua zyrtarisht në Kinë në qershor të 2009. Sidoqoftë, raportet thonë që shumë kinezë anashkalojnë bllokimin për të përdorur platformën e mediave sociale. Në fakt, disa kompani të mëdha si Huawei përdorin Twitter përmes një VPN të miratuar nga qeveria. Përveç kësaj, dhjetëra zyrtarë dhe diplomatë kinezë kanë llogari në Twitter që ata i përdorin.

  1. Irani

Qeveria iraniane bllokoi Twitter në shtator të 2009 gjatë zgjedhjeve presidenciale për shkak të frikës së protestave që po organizoheshin. Në shtator të 2013, bllokimi u hoq për pak kohë, por nuk zgjati shumë, u vendos përsëri brenda ditës.

  1. Turkmenistani

Website dhe aplikacione të huaja si Twitter, Whatsapp dhe Facebook janë bllokuar në Turkmenistan. Që nga viti 2018, lajmet e huaja, faqet e internetit të opozitës dhe rrjetet sociale ndërkombëtare si Twitter janë “shpesh të paarritshme”.

  1. Nigeria

Qeveria nigeriane vendosi një ndalim të pacaktuar në Twitter në 5 qershor të 2021 pasi platforma e mediave sociale fshiu tweets e bëra nga Presidenti Nigerian. Qeveria pretendoi se Twitter u ndalua për “minimin e ekzistencës së korporatave të Nigerisë” duke përhapur lajme të rreme që mund të kenë pasoja të dhunshme.

/scoopwhoop

Artikulli paraprakKriptoasetet/ Frika se investitorët po ndërmarrin shumë rreziqe
Artikulli tjetërDukuria e punëtorëve në zhdukje