Hulumtimi mbi biznesin online

Për të hetuar se cilat vende kanë kushtet më të mira për fillimin e një biznesi në internet, Best Accounting Software analizoi 99 vende përmes 20 kategorive (nga PBB për frymë dhe shkalla e taksës së të ardhurave te numri i mediave sociale, përdoruesve të internetit dhe hapësirës së punës).

Ata zbuluan se shumica e vendeve më të përshtatshme për fillimin e një biznesi në internet janë në Evropë, Shtetet e Bashkuara, Kanada dhe Singapor. Por gjithsesi, përkundër të gjitha avantazheve, niveli i tatimit mbi të ardhurat është dukshëm më i lartë në këto vende.

Lista e 10 vendeve kryesore përbëhet nga Danimarka, Zvicra, Hollanda, SHBA, Norvegjia, Suedia, Singapori, Gjermania, Kanadaja dhe Luksemburgu.

Vendet më të këqija për të filluar një biznes në internet janë Haiti, Venezuela, Uganda, Angola, Zambia, Pakistani, Kamboxhia, Nepali, Bangladeshi dhe Taxhikistani.

Nga vendet në rajonin e Ballkanit Perëndimor të mbuluara nga këto sondazhe, Sllovenia është renditur më mirë, e 22-ta në listë, ndërsa Bosnja dhe Shqipëria më keq, përkatësisht në vendet 55 dhe 54.

Sllovenia arrin rezultatin më të mirë në pothuajse të gjitha kategoritë e përdorura në hulumtim. Vetëm në katër kategori një vend tjetër në rajon arrin një rezultat më të mirë.

Shpejtësia e internetit celular është më e shpejta në Kroaci, e ndjekur nga Shqipëria dhe Serbia, ndërsa Sllovenia është në vendin e katërt. Më e ngadalta është në Bosnjë.

Shkalla e taksës së të ardhurave të korporatave është më e mira në Bosnjë me 10 përqind, ndërsa në Slloveni është 19 përqind dhe më e larta në rajon.

Kërkimet kanë treguar se duhen vetëm pesë ditë në Shqipëri për të filluar një biznes. Më pas vjen Serbia me 7 ditë dhe Slloveni me 8 ditë. Duhen 20 ditë në Kroaci dhe deri në 80 ditë në Bosnjë.

Një kategori tjetër në të cilën Sllovenia nuk është dominuese është numri i të ashtuquajturave hapësira të bashkëpunimit – hapësirë ​​për zyre me qira në të cilën mund të punojnë stafe të kompanive të ndryshme. Në këtë tregues kryeson Serbia me 46 hapësira të tilla. Më pas vjen Kroacia me 22, Sllovenia me 16, Bosnja me 12 dhe Shqipëria me 11.

Mali i Zi, Maqedonia Veriore dhe Kosova nuk ishin të mbuluara nga sondazhi. /tesheshi.com/

Artikulli paraprakGameStop: rebelimi kundër ‘’ujqërve’’ të Wall Street
Artikulli tjetërGoogle mund të zëvendësohet me Bingun në Australi