Historia e emrit Mercedes-Benz

A keni menduar ndonjëherë pse gjysma e parë e kësaj kompanie gjermane ka një emër të dhënë nga femra?

Në fund të shekullit të 19-të, Emil Jellinek do të blinte automjete Daimler dhe do t’i modifikonte ato për gara.

Ai i dha makinat e veta Mercedes, i quajtur me emrin e vajzës së tij, Mercédès, e lindur nga gruaja e tij franko-algjeriane, Rachel Goggmann Cenrobert. Daimler i pëlqente ndryshimet aq shumë sa që filloi makinën e parë të quajtur Mercedes në vitin 1900.

Daimler dhe Benz u bashkuan në vitin 1926, duke krijuar Daimler-Benz, automjetet e të cilëve do të quheshin Mercedes-Benz. Daimler-Benz AG u bë DaimlerChrysler pasi bleu firmën amerikane në vitin 1998; pas shitjes së Chrysler në vitin 2007, u riemërua thjesht nga Daimler AG.

Mercedes vdiq me trishtim nga kanceri në vitin 1929, vetëm 39 vjeç dhe nuk e ndau dashurinë e të atit për makinat.

Artikulli paraprakSi t’i shndërroni punët e shtëpisë në kënaqësi
Artikulli tjetërCanalys: Tregu global i PC, rritje 35% në tremujorin IV 2020