Bosch do të investojë 400 milionë euro të tjera për të rritur kapacitetin e prodhimit të çipave

Furnizuesi gjerman i teknologjisë dhe pjesëve, Robert Bosch GmbH do të investojë 400 milionë euro të tjera për të zgjeruar objektet e saj të prodhimit të çipave në përgjigje të mungesës së vazhdueshme të tyre, që ka shkaktuar kërdi në prodhimin e gjithçkaje, nga automjetet dhe pajisjet tek kompjuterët personalë dhe energjia elektrike.

Shpenzimet e rritura, të cilat janë të destinuara për vitin 2022, do të shkojnë drejt zgjerimit të operacioneve në fabrikat e kompanisë në Dresden dhe Reutlingen, Gjermani, dhe objektin e saj të komponentëve gjysmëpërçues në Penang, Malajzi.

Shumica e fondeve do të përdoren për të rritur kapacitetin e prodhimit në kantierin e Dresdenit, të cilin kompania e hapi në qershor me një kosto prej 1 miliard euro, investimi i vetëm më i madh në historinë e saj.

Rreth 50 milionë euro do të shpenzohen në Reutlingen si në vitin 2022 ashtu edhe në vitin 2023, ku kompania ka prodhuar çipa që nga viti 1970. Zgjerimi do të krijojë gjithashtu 150 vende të reja pune, sipas Bosch.

Në Penang, Bosch do të ndërtojë një qendër të re testimi të çipave, e cila do të hyjë në punë në vitin 2023.

Investimi i madh vjen gjatë mungesës së gjatë të çipave që drejtuesit e automjeteve dhe analistët e industrisë parashikojnë se do të zgjatet edhe në vitin e ardhshëm. Ekzekutivët si nga Ford Motor Company ashtu edhe nga General Motors u thanë investitorëve në thirrjet përkatëse të fitimeve të tremujorit të tretë këtë javë se ata parashikojnë që mungesat të vazhdojnë në vitin 2022, dhe ndoshta edhe në vitin 2023.

Artikulli paraprakMicrosoft kalon Apple, u bë kompania më e vlefshme në botë
Artikulli tjetërNjë opsion i dobishëm: A dini si ta bllokoni Viberin?