“Bosch” dhe “Microsoft” së bashku për makinat e së ardhmes

Kompania “Bosch” ka zyrtarizuar një marrëveshje bashkëpunimi me “Microsoft” për të zhvilluar një platformë programesh që lejon integrimin e përsosur midis makinave të lidhura dhe Cloud. Ky program bashkon aftësitë e tyre përkatëse në sektorin e automobilave dhe Cloud Computing për të formuar gjeneratën e ardhshme të programeve për automjetet motorike.

Platforma e re, e cila do të bazohet në “Microsoft Azure” dhe do të përfshijë module programesh nga “Bosch”, do të lejojë zhvillimin e programit që do të shkarkohet përmes Cloud në njësitë e kontrollit dhe kompjuterët e automjetit, një prerogativë që do të thotë qasje më e shpejtë për përdoruesit te funksionet e reja dhe shërbimet dixhitale.

Nga këndvështrimi i prodhuesve të makinave, bashkëpunimi Bosch Microsoft do të çojë në risi në zhvillimin e mjeteve që rrisin efikasitetin dhe ulin kostot e zhvillimit të softverit të automjeteve. Të dy kompanitë synojnë ta bëjnë të disponueshme platformën e re të programit për prototipet e para të automjeteve deri në fund të vitit 2021.

ANSA

Artikulli paraprakBitcoin arrin vlerën 1 trilion dollarë
Artikulli tjetërRefugjati i pastrehë nga Shqipëria që krijoi biznesin e tij me 600 € dhe sot është një milioner