Apple planifikon 30% rritje të prodhimeve për vitin 2021

Apple planifikon të prodhojë deri në 96 milionë iPhone në gjysmën e parë të 2021-ës, një rritje gati 30% nga viti në vit, njoftoi Nikkei të martën.

Kompania u ka kërkuar furnitorëve të prodhojnë rreth 95 milionë deri në 96 milionë iPhone, duke përfshirë gamën më të fundit të iPhone 12 si dhe iPhone 11.

Kjo do të shënonte një rritje prej 20% nga viti 2019 megjithëse objektivi do të rishikohet rregullisht në përgjigje të çdo ndryshimi në kërkesën e konsumatorit, sipas raportit.

Parashikimi paraprak i plotë i vitit që prodhuesi i iPhone ndau me furnitorët e tij sugjeron se planifikon të bëjë deri në 230 milionë iPhone më 2021, duke përfshirë të dy modelet e vjetra dhe të reja, tha raporti. Apple nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese nga Reuters për koment.

Artikulli paraprakProtestat që ndryshuan rrjedhën e historisë
Artikulli tjetërEuropa synon të reduktojë me 55% emetimet e CO2 brenda vitit 2030