Ne të gjithë e dimë që islami i ka kushtuar vëmendje individit dhe ka ofruar zgjidhje të shumta për botën mbarë dhe për umetin tonë, me qëllim që t'a mësojë njeriun si të jetojë në shtëpinë dhe vendin e tij i lumtur dhe i gëzuar. Islami ka ngritur një sistem...
A ekzistojnë tipare të cilat i dallojnë qeniet humane që i përkasin seksit mashkull? A ekzistojnë tipare të cilat i dallojnë qeniet humane të seksit femër? A është çdo burrë një rast më vete, me cilësi dhe karakter specifik? A ekzistojnë kode që e ndihmojnë femrën ta kuptojë më...
Tema e mëposhtme është intervistë e zhvilluar nga Prof. Xhasim El-Mutava me Dr. Musa Muhamed El-Xhuvejsir, studiues në fushën e psikologjisë, eskpert në artin e suksesit dhe i liçensuar nga instituti amerikan për gjurmët (shenjat) natyrale dhe personale. Tema trajtohet në kuadër të serisë “Derisa lumturia të jetë tradita jonë”. Temën...
Në ditët e sotme flitet shpesh rreth rolit të Islamit në kalitjen personaliteteve. Sidomos në kohën e prapambetjes, tema të tilla na ofrohen për konsum nga persona dashakeqë të cilët synojnë ti japin goditjen përfundimtare kësaj feje madhështore. A edukon dhe kalit islami liderë, apo prodhon vetëm vasalë dhe...
Rëndësia që u kushtoi profeti Muhamed lidhjeve ndërmjet njerëzve Kur jeta e profetit Muhamed (a.s) dhe këshilla që ai u dha njerëzve analizohen me kujdes, mund të vihet re se ai gjithmonë ka vepruar si shembull dhe se ai bënte sugjerime që ndihmonin për të qetësuar emocionet dhe dëshirat e...
Shumë faqe internet me natyrë seksuale, gëlojnë nga një valë e furishme historish seksuale, të cilat kapërcejnë çdo kufi, duke mos lënë moral dhe virtyt pa u orvatur të rrënojë. Nëse vëren me kujdes mënyrën si shkruhen këto histori, zbulon kollaj se shumica e tyre janë shkruar nga profesionistë në...
I ftuar: Doktor Nexhm Abdurrahman Khalef. Profesor asistent i studimeve islame në universitetin e shkencave dhe teknologjisë në Axhman. Veprat e tij në fushën e studimeve islame arrijnë në 29. Prof. Xhasim El-Mutava: ”Paqja e Zotit qoftë mbi ju! Ju urojmë mirëseardhjen në programin tonë javor “Familjet e lumtura”, për të...
I ftuar: Jusuf Muhamed Abdullah Profesor në universitetin e Katarit. Prof. Xhasim El-Mutava: ”Paqja e Zotit qoftë mbi ju! Ju urojmë mirëseardhjen në emisionin tonë, për të cilin kemi zgjedhur si moto:”Derisa lumturia të jetë tradita jonë”. Tema të cilën do të trajtojmë sot është paksa si e çuditshme, veçse ajo ka lidhje...
Niveli shoqëror 1. Kalimi nga detyrimi në inkurajim Kjo është një çështje shumë e rëndësishme. Ne jemi mësuar me përdorimin e forcës, rregullave dhe ligjeve për t’i kontrolluar të tjerët. Natyrisht se kjo është e lehtë dhe më pak e kushtueshme, mirëpo nuk është praktika më e mirë. Jeta shoqërore nën rrethana të...
“Shqiptarët do t’i fitojnë të gjitha betejat, pasi të mbarojnë betejën e fundit mes tyre”. Kjo është thënia simbol e Mit’hat Frashërit, alias Lumo Skëndo, e thënë në vitet ’30 kur shkëlqeu një plejadë dhe traditë letrare, por dhe elitare në Shqipëri. Mit’hat Frashëri u lind më 25 mars 1880 në...
Anipots