Rritja dhe rënia ekonomike është një nga temat më të studiuara dhe më të disktutuara në mesin e ekonomistëve. Përafërsisht çdo dhjetë vite për arsye të ndryshme bota kalon nëpër një periudhë recesioni. Kriza e fundit që e përjetuam, ajo e vitit 2008 përveç që ishte një goditje për...
Cdo kush sot ka nje ide per nje aplikacion mobil, website apo edhe sistem me te gjere, por puna me e veshtire eshte qe ta beshe ate realitet. Ndertimi i nje kompanie te teknologjise eshte nje problem shume kompleks, mirepo ne kete artikull ne do te synojme qe ne menyre...
Gjëja e fundit që një menaxher dëshiron është që anëtarët e tij të ekipit të frikësohen nga puna çdo ditë. Për shkak se njerëzit kalojnë shumicën e kohës së tyre në punë, është e rëndësishme që menaxherët të bëjnë gjithçka që munden për ta bërë atë kohë të kënaqshme,...
Çdo mëngjes, kur na është dhënë privilegji që të zgjohemi dhe të fillojmë një ditë të re, na është dhënë gjithashtu mundësia që të rritemi si individë. Një nga pyetjet më të rëndësishme që duhet të pyesni çdo ditë është: “Si mund të rritem sot?”Kjo pyetje e veçantë është...
YLLI NUMËR NËNTË: RIPËRTËRIJE JETËN TËNDE"Çdokujt jepja atë që i takon "! (Muhamedi s.a.v.s.)Njeriu ka nevoja dhe posedon aftësi, pa marrë parasysh se e pranojmë ne një gjë të këtillë apo jo. Me të vërtetë, ana jonë e brendshme shpirtërore dëshmon vazhdimisht se ne kemi disa nevoja të caktuara. Ato janë...
YLLI NUMËR TETË: DIALOGU I ZHVILLUAR ME SUKSES"Duhet ta dimë se ne nuk jemi pronarë të mendjeve të të tjerëve, por mundemi të bëhemi vetëm pronarë të rrugëve të cilat shpien deri tek dyert e mendjes së të tjerëve. Ndoshta na është e ndaluar që të hyjmë tek ato, ndoshta...
YLLI NUMËR GJASHTË: EKIPI I FORTË SI KËSHTJELLAAllahu i Lartëmadhëruar në Kur'anin Fisnik ka thënë: "Allahu i do ata që luftojnë në rrugën e Tij, të rreshtuar si të jenë ndërtesë e fortifikuar". (Saf, 4).Vërtet, duhet të dimë se njeriu nuk do të arrijë sukses afatgjatë po qe se ai është...
YLLI NUMËR PESË: GJUHA E NDJENJËSAllahu i Lartëmadhëruar në Kur'anin Fisnik ka thënë: "Ne asnjë nga të dërguarit nuk e dërguam ndryshe vetëm në gjuhën e popullit të vet, ashtu që ai tu shpjegojë atyre (në atë gjuhë). E Allahu e lë të humbur atë që do, dhe e udhëzon në...
YLLI NUMËR KATËR: NJERËZIT, ATA JANË BAZATransmetohet se Enes ibn Maliku (radijAllahu anhu) ka thënë: "Kam dëgjuar të Dërguarin e Allahut salallahu alejhi ue selem duke thënë: "Askush nga ju nuk beson (plorësisht) përderisa nuk dëshiron për vëllanë e vet atë që e dëshiron për vetveten.’” (Buhariu, 13 dhe Muslimi, 45)Po qe se...
Ne kalojmë pjesën më të madhe të kohës në punë, por flasim kryesisht nëpërmjet aplikacioneve dhe mesazheve dhe e trajtojmë njëri-tjetrin si të huaj kur jemi ballë për ballë, një gjë kjo që ndikon jo mirë në performacën e kompanisë.Më poshtë janë 24 mënyra verbale për të shprehur vlerësim,...