Kush e shpiku Santa Claus-in e Krishtlindjeve apo Ditën e të Dashuruarve (Shën Valentinin)? Historianët referohen tek traditat pagane dhe të krishtere. Por ekspertët thonë se ndoshta rëndësia që u është dhënë imazheve tradicionale festive duhet kërkuar në departamentet e marketingut të kompanive të mëdha. Për tregtarët ditët e festave të fundvitit...
Fusha e prokurimit publik në Kosovë, nga përfaqësues të organizatave joqeveritare dhe ekspertë të çështjeve ekonomike, konsiderohet terreni më i përshtatshëm i keqpërdorimit të parasë publike. Janë rreth 700 milionë euro në vit të buxhetit të Kosovës, të cilat shpenzohen përmes prokurimit publik. Ish ministri i Ekonomisë dhe Financave, Haki Shatri,...
Të ashtuquajturat Dokumente të Panamasë, përfshijnë rrjedhjen e më shumë se 11,5 milionë dokumenteve nga një firmë ligjore panameze. Këto dokumente, që po publikohen nga Konsorciumi Ndërkombëtar i Gazetarëve Investigativë, zbulojnë një anë të palavdishme të sistemit financiar global - ku elita botërore fsheh paratë për të mbetur anonime ose...
Falënderimi i takon Allahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga Allahu prej të këqijave të vetvetes dhe të veprave tona. Kë e udhëzon Allahu, s'ka kush e devijon dhe kë e largon nga rruga e vërtetë, s'ka kush e udhëzon. Dëshmoj se...
Marrja e pasurisë së të tjerëve padrejtësisht është mëkat i madh Allahu i Madhëruar ka thënë: “Dhe mos e hani pasurinë e njëri-tjetrit në mënyrë të palejuar, e as mos u paraqitni me të (me rryshfet) te gjykatësit..” (Bekare; 188) “Përgjegjësia (ndëshkimi) është vetëm kundër atyre që u bëjnë njerëzve padrejtësi...
Sistemi kapitalist në kolaps, Islami shihet si zgjidhja më e mirë!  Mr. Ejup Haziri Kolapsi amerikan Kriza ekonomike që ka përfshirë Shtetet e Bashkuara të Amerikës, me falimentimin e bankave më të mëdha në vend dhe dështimin kataklizmik, e që as miratimi i planit prej 700 milardë dollarësh nuk ishte i mjaftueshëm,...
Benjamin franklin nuk e kishte dëgjuar Mossack Fonseca-n, kur ai vërejti se "asgjë nuk mund të thuhet të jetë e sigurt, përveç vdekjes dhe taksave". Një firmë ligjore me bazë në Panama mund t'i kishte ndryshuar mendjen e tij. Mossack është në qendër të një skandali të madh fiskal dhe...
1- Çmenduria nga prekja e djallit: Allahu i Lartësuar thotë: "Ata që e hanë kamatën, ata nuk ngrihen ndryshe vetëm se si ngrihet ai i çmenduri nga të prekurit e djallit." (Bekare, 275) 2- Zhdukja e përfitimit: Allahu i Lartësuar thotë: "Allahu ia zhduk çdo përfitim kamatës." (Bekare, 276) Me...
Kamata në kohët e lashta Koncepti i kamatës ka një histori mjaft të lashtë; e veçanta e saj është se shkrimet e para vërtetojnë se ajo konsiderohej e urryer dhe e keqe. Ndoshta citati më i vjetër i shkruar për ndalimin e kamatës dhe trajtimit të saj si vepër të...
Xhabir bin Abdullahu, Allahu qoftë i kënaqur me të, thotë: “I Dërguari i Allahut e mallkoi atë që e ha kamatën, atë që e jep, atë që e shkruan aktin e kamatës dhe dëshmitarët dhe tha: “Të gjithë këta janë të barabartë.”(Shënon Buhariu dhe Muslimi) Komenti i hadithit Islami fton për ndihmë dhe...
Anipots