Inflacioni në 19 vendet anëtare të Eurozonës u rrit në 4.9% në nëntor, duke tejkaluar parashikimet dhe duke bërë presion mbi Bankën Qendrore Europiane për të rishikuar politikën e saj të normave të interesit shumë të ulëta.Me disa investitorë që reagojnë duke akuzuar BQE-në se ka lejuar që inflacioni...
Anëtarët e Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT) janë dakordësuar për një marrëveshje historike e cila mund të ulë kostot tregtare me 113 miliardë paund në vit.Plot 67 anëtarë ranë dakord të reduktojnë burokracitë që lidhen me licensimet dhe kualifikimet.Nënshkruesit e marrëveshjes, ku përfshihen Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara,...
Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit të kredisë “Fitch Ratings” rriti pritjen e saj të rritjes ekomomike për Turqinë në 10,5% këtë vit. “Fitch Ratings” bëri vlerësime për ekonominë turke në një deklaratë me shkrim.Duke kujtuar se prodhimi i brendshëm bruto (PBB) në Turqi u rrit me 1,8% kur pandemia e llojit...
Nëse jeni duke kërkuar për një sistem kërkimi në internet që nuk regjistron çdo hap tuajin në rrjetin global, ka disa sisteme alternative që e bëjnë atë më të sigurt dhe më privat.Nëse, si mbajtës i llogarisë Google, ndonjëherë dëshironi pak qetësi në formën e privatësisë në internet gjatë...
Ky marifet interesant për një shërbim mjaft popullor të Internetit kërkon qasje në një llogari administratori i cili nuk bie nën domenin e Gmail.Në Gmail, ju mund të lexoni mesazhe pa pasur fare një lidhje interneti, por do t’ju duhet një llogari administratori në Google Workspace që lejon përdoruesit të lexojnë,...
Banka e Anglisë parashikohet të rrisë normën e saj kryesore të interesit të enjten për herë të parë që nga viti 2018, pasi rihapja e ekonomive të goditura nga pandemia shkaktoi rritje të inflacionit në mbarë botën.Ekonomistët po parashikojnë që BoE e udhëhequr nga guvernatori Andrew Bailey mund të...
Për t’u mbrojtur nga kureshtarët, këshillohet të siguroni llogarinë tuaj në Viber për desktop me një fjalëkalim.Kur përdorni Viber për desktop, veçanërisht nëse është një kompjuter i përbashkët, këshillohet ta mbroni edhe llogarinë tuaj.Kjo, sipas zyrtarëve nga Viber, bëhet duke vendosur një fjalëkalim dhe me këtë të sigurohet edhe...
Furnizuesi gjerman i teknologjisë dhe pjesëve, Robert Bosch GmbH do të investojë 400 milionë euro të tjera për të zgjeruar objektet e saj të prodhimit të çipave në përgjigje të mungesës së vazhdueshme të tyre, që ka shkaktuar kërdi në prodhimin e gjithçkaje, nga automjetet dhe pajisjet tek kompjuterët...
Microsoft ia kaloi Apple-it për nga kapitalizimi i tregut dhe u bë kompania më e vlefshme në botë, aksionet e së cilës tregtohen në bursë, pasi raporti për biznesin e prodhuesit amerikan të iPhone nuk arriti të përmbushte pritshmëritë.Në Wall Street, Microsoft kishte një kapitalizim tregu prej 2.45 trilion...
Alphabet që është kompania mëmë e Google njofton se brenda tremujorit të tretë të vitit 2021, ka fituar 53 miliardë dollarë nga reklamat.Të ardhurat e kompanisë u rritën 41 për qind, shifra më e madhe e të ardhurave të saj në 14 vjet, përcjell Telegrafi.Google ka gjeneruar 21 miliardë...