Kurrë mos e nënvlerësoni fuqinë e mendjes suaj, për të qëndruar sa më produktivë edhe gjatë kohërave më të vështira dhe më stresuese.A ju ka kaluar ndonjëherë nëpër mendje se përse njerëzit e suksesshëm duket sikur kanë më shumë kohë në dispozicion sesa keni ju? Nëse po, atëherë duhet...
Drejtuesit më të suksesshëm të biznesit në botë nga Bill Gates e Elon Musk e deri te Jack Ma kanë një gjë të përbashkët: Të gjithë zbatojnë “rregullin 5-orësh”.Sipas medias së huaj, koncepti, i krijuar nga sipërmarrësi Michael Simmons, është shumë i thjeshtë: Njerëzit e suksesshëm gjithmonë “vendosin të...
Themeluesi I Teslas dhe Spaxe X me nje pasuri prej £136bn bëhet njeriu më i pasur në botë pasi cmimi i aksioneve për makinat elektrike pësoi një rritje drastike duke bërë qe ta kalojë edhe legjendarin e Amazonit Jeff Bezos. Cfarë sekreti fshihet pas suksesit të tij? Ai thotë...
Nuk ka një formulë për krijimin e kompanive të suksesshme. Megjithatë, ka disa gjëra që mund të bëni për të rritur mundësitë për sukses.Në mënyrë interesante, një martesë e mirë mund t’ju mësojë shumë rreth sipërmarrjes, për mirë apo për keq. Më poshtë janë disa leksione që mund të...
Çdo mëngjes, kur na është dhënë privilegji që të zgjohemi dhe të fillojmë një ditë të re, na është dhënë gjithashtu mundësia që të rritemi si individë. Një nga pyetjet më të rëndësishme që duhet të pyesni çdo ditë është: “Si mund të rritem sot?”Kjo pyetje e veçantë është...
YLLI NUMËR NËNTË: RIPËRTËRIJE JETËN TËNDE"Çdokujt jepja atë që i takon "! (Muhamedi s.a.v.s.)Njeriu ka nevoja dhe posedon aftësi, pa marrë parasysh se e pranojmë ne një gjë të këtillë apo jo. Me të vërtetë, ana jonë e brendshme shpirtërore dëshmon vazhdimisht se ne kemi disa nevoja të caktuara. Ato janë...
YLLI NUMËR TETË: DIALOGU I ZHVILLUAR ME SUKSES"Duhet ta dimë se ne nuk jemi pronarë të mendjeve të të tjerëve, por mundemi të bëhemi vetëm pronarë të rrugëve të cilat shpien deri tek dyert e mendjes së të tjerëve. Ndoshta na është e ndaluar që të hyjmë tek ato, ndoshta...
YLLI NUMËR SHTATË: DASHURIA NDAJ KREATIVITETIT“Jam vonuar në garën e jetës sime, e nuk i gjeta vetes jetë përveç kësaj”.Ne kohët kur njerëzit luftojnë për jetën e rëndomtë dhe për të mbijetuar, në kohën kur bota pãrparon dhe zhvillohet me një shpejtësi marramendëse, në kohën kur një numër i madh...
YLLI NUMËR GJASHTË: EKIPI I FORTË SI KËSHTJELLAAllahu i Lartëmadhëruar në Kur'anin Fisnik ka thënë: "Allahu i do ata që luftojnë në rrugën e Tij, të rreshtuar si të jenë ndërtesë e fortifikuar". (Saf, 4).Vërtet, duhet të dimë se njeriu nuk do të arrijë sukses afatgjatë po qe se ai është...
Në mes të pandemisë së re të koronavirusit, shumë kompani po zbatojnë politika vullnetare ose të detyrueshme nga shtëpia. Kjo do të thotë që shumë prej nesh janë përpara një sfide të pazakontë: duke punuar nga shtëpia për herë të parë, me kohë të plotë.Të gjithë po e shohim se...