Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg konfirmoi të enjten se aleanca ushtarake do të krijojë një qendër hapësinore në bazën e Komandës Ajrore të Forcave Aleate në Ramshtajn të Gjermanisë. Duke folur në Bruksel pas një konference virtuale të ministrave të jashtëm të NATO-s, Stoltenberg konfirmoi njoftimet në lidhje...
Fillimi i lëshimit të patentë-shoferëve ndërkombëtarë nga Ministria e Punëve të Brendshme të Kosovës (MPB), ka shkaktuar paqartësi, duke u bazuar në faktin që Kosova nuk është anëtare e organizatave ndërkombëtare, gjë që e bën të vlefshëm patentë-shoferin e lëshuar nga autoritetet në Kosovë. MPB-ja më 14 tetor ka nisur...
Në raportin e fundit “Perspektiva ekonomike botërore” të Fondit Monetar Ndërkombëtar, për Bullgarinë fondi pret uljen e produktit të brendshëm bruto nga 4 për qind për vitin 2020, dhe rritje ekonomike nga 4.1 për qind për 2021.   Në parashikimin makroekonomik të Bankës Popullore Bullgare regjistrohet ulja më e mundshme e produktit...
Me qëllim të informimit të drejtë të bizneseve dhe opinionit, Ministria e Financave njofton për mënyrën e përfitimit nga masa 1.1 e vendimit të Qeverisë Nr. 10/33, datë 28.09.2020 (i plotësuar/ndryshuar), që ka qëllim mbështetjen e biznesit për një pjesë të shpenzimeve të pagave (linjës së pagave), si në...
Kompania Ajrore Air Mediterranean, tani ka bёrё edhe stacionimin e dy aeroplanёve Airbus 321 nё Aeroportin Ndёrkombёtarё Prishtinёs ‘Adem Jashari’ LKIA, me njё kapacitet prej 220 ulёsesh. Qё nga vikendi i kaluar kjo kompani ka destinacion nisjeje Prishtinёn, pёr tё fluturuar nё aeroportet evropiane siç janё: Dusseldorf, Stuttgart, Munich, Mulhouse,...
Shënim: Termi njëbrirësh (unicorn) në sipërmarrje u referohet startup-eve, që arrijnë vlerën +1 miliard dollarë. Kur termi njëbrirësh u shfaq në 2013, ishin vetëm 40 kompani private me një vlerësim prej një miliard dollarësh në botë. Që nga ajo kohë, numri i këtyre gjigandëve financiarë u rrit 12.5 herë, duke...
Sektori bankar në vitin 2019, ngjashëm me vitet e fundit ka shënuar performancë mjaft të mirë financiare, duke mbajtur nivel të profitabilitetit dukshëm më të lartë se mesatarja historike. Vlera neto e profitit të realizuar në vitin 2019 arriti në 86.2 milionë euro, për 2.0 përqind më e ulët se...
Investimet e Huaja Direkte (IHD) gjatë vitit 2019 arritën vlerën prej 272 milionë eurove, ku rreth 90 për qind e tyre u evidentua në sektorin e patundshmërive. Kështu thuhet në raportin vjetor të Bankës Qendrore të Kosovës për vitin 2019, duke shtuar se kapitali dhe fondi i investimeve në aksione për...
Vonesa e miratimit të Ligjit për rimëkëmbje ekonomike COVID -19, po vështirëson aktivitetin e bizneseve private, thotë Shpejtim Kuqi, drejtor i kompanisë “Solid”, sipas të cilit, bizneset po punojnë me humbje.   Ky projektligj, pas gjashtë dështimeve, do të paraqitet të hënën, më 12 shtator, në seancën e jashtëzakonshme të Kuvendit...
Çfarë rreziqesh shohin menaxherët si kërcënimin më të madh për ekonominë? World Economic Forum ka një përgjigje surprizuese – përgjigjen e vjetër: fantazma e papunësisë masive po rishfaqet. Çdo vit World Economik Forum (WEF) hulumton rrreziqet, që i kanosen ekonomisë në pjesë të ndryshme të botës si dhe pasojat që...
Anipots