Argjentina është bërë vendi i parë në botë që miratoi grurin transgjenik rezistent ndaj thatësirës HB4 nga kompania e bioteknologjisë Bioceres SA Bogota Argjentina është bërë vendi i parë në botë që miratoi grurin transgjenik rezistent ndaj thatësirës HB4 nga kompania e bioteknologjisë Bioceres SA, konfirmoi qeveria e këtij vendi, transmeton...
Çfarë rreziqesh shohin menaxherët si kërcënimin më të madh për ekonominë? World Economic Forum ka një përgjigje surprizuese – përgjigjen e vjetër: fantazma e papunësisë masive po rishfaqet. Çdo vit World Economik Forum (WEF) hulumton rrreziqet, që i kanosen ekonomisë në pjesë të ndryshme të botës si dhe pasojat që...
Agjencia Federale e Punësimit e Gjermanisë ka prezantuar listën e pagave me shumën mesatare bruto të 100 profesioneve më të paguara. Në krye të kësaj liste janë pilotët me pagë prej 6,150 euro, të cilët kaq paguhen mjekët dhe auditorët. Pas këtyre vijnë inxhinierët civilë me pagë bruto prej 5,246 euro...
Gjiganti amerikan i energjisë "ExxonMobil" sot njoftoi planet për të shkurtuar deri në 1.600 vende pune në filialet e saj evropiane për të zbutur ndikimin negativ të koronavirusit të ri (COVID-19) mbi kërkesën e dobët globale të naftës dhe çmimet e ulëta të naftës.   Kompania tha se "veprime të rëndësishme"...
Kompania e njohur ajrore, “EasyJet”, këtë vit është përballur me një humbje të madhe financiare, duke e çuar kompaninë pothuajse në falimentim, si rrjedhojë e virusit korona. Sky News ka raportuar se kompania ajrore “EasyJet” i ka dërguar sinjal qeverisë britanike se mund të ketë nevojë për më shumë mbështetje...
"Eksportet e vendit u rritën me 4.8 për qind në baza vjetore dhe 28.5 për qind në baza mujore në shtator", tha ministrja Pekcan. Stamboll Turqia ka regjistruar shifrat më të larta të eksportit në shtator të të gjitha kohërave këtë vit, 16.13 miliardë dollarë, njoftoi sot ministrja turke e Tregtisë,...
Sipas informacioneve të Kuvendit të Eksportuesve të Turqisë (TIM), eksporti i sektorit të automobilistikes, arriti në 2 miliardë e 605 milionë e 33 mijë dollarë në muajin shtator. Eksporti në sektorin automobilistik të Turqisë në muajin shtator arriti nivelin më të lartë të këtij viti. Sipas informacioneve të Kuvendit të Eksportuesve të...
Parashikimi për ekonominë botërore është më pak i tmerrshëm sesa ai vlerësuar në qershor, tha sot një zëdhënësi i FMN-së, duke sugjeruar se vlerësimet e ardhshme, që do të dalin më 13 tetor, do të rishikohen lart.   “Të dhënat e fundit ekonomike sugjerojnë se parashikimi mund të jetë më pak...
Me gojën kyçur deri në fund. Ministri gjerman i Financave, Olaf Scholz nuk tha asnjë fjalë për sasinë e borxheve të reja, kur foli më 10 shtator për rezultatet e vlerësimit të taksave. Ai tha vetëm se, “pa kredi në nivel të konsiderueshëm”, Federata nuk do të jetë në gjendja...
Me satelitët e rinj, krahas përfitimit në fushën e transmetimit do të arrihet edhe një kapacitet për të siguruar internet me bandë të gjerë nga sateliti ARİFE YILDIZ ÜNAL Turqia e cila është një nga 30 vendet që posedon satelitë, më 30 nëntor do të dërgojë në hapësirë satelitin e gjeneratës...
Anipots