Përpara se të bëni një investim financiar, zakonisht ju duhet të bëni një vlerësim sa më të mirë të kushteve dhe rrethanave që keni ose mund t’ju dalin përpara. Ja sesi të procedoni: 1. Hapi i parë është të dini ekzaktësisht sesa para’ keni në dispozicion dhe në bazë të...
Përkundër faktit se në bilancin e Tregtisë së Jashtme, importi hyn me gati 90 për qind të aktiviteteve, Kosova ka edhe eksportues që sigurojnë miliona. Nëntoka mbetet edhe për import, edhe për eksport shumë e rëndësishme për aktivitetet ekonomike të vendit. Por, përderisa në kompanitë lidere të importit dominojnë naftëtarët, për...
Llogaria Ekonomike për trashjen e viçave të racës Simental. Analiza ekonimike, kur fermeri disponon bazën ushqimore.Duke llogaritur se viçi i kësaj race lind me një peshë prej:45 kg dhe duke i shtuar kësaj peshe shtimin ditor 1.200 gr. në ditë brenda 300 ditëve të tjera atëherë del se një...
Ai që i lë dikujt në ruajtje një shumë të hollash, nuk duhet t'i përdorë vetëm se me leje të atij që i posedon të hollat. Ai duhet t'i ruajë siç e ruan pasurinë e vet. Nëse ndodh t'i marrë pa leje, apo t'i vërë në përdorim biznesi, në këtë rast...
Pyetja:A lejohet bashkëpunimi në tregti (hallall) me ithtarët e librit (të krishterët, çifutët) dhe të feve të tjera? Përgjigjja:Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij...
Pyetja:Më intereson në lidhje me kredinë qe jep komuna për ta rimëkëmbur ekonominë, a lejohet të aplikoj për marrjen e kredisë me 1% për 5 vite kohë për ta kthyer, në mënyrë që të fillojë një punë?Përgjigja:Falenderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin...
Përdor këtë këshillë të Warren Buffett që të mund të realizoni ëndrrën e të qenit milioner.Nëse jeni duke kërkuar për këshilla financimi ose jeni duke u përpjekur për madhështinë financiare Warren Buffett mund të jetë modeli i përsosur për t’u ndjekur, shkruan BusinessMag.I njohur për kompaninë e tij Berkshire...
Asambleja e Juristëve Muslimanë të AmerikësPuna në fushën e inxhinierisë dhe rastet kur përzihet hallalli me haramin.-Nuk lejohet që pronarët myslimanë, të studiove që merren me hartimin e projekteve ose firmave që merren me ndërtim, të projektojnë ose ndërtojnë godina, të cilat ngrihen për të zhvilluar aktivitete të ndaluara...
Asambleja e Juristëve Muslimanë të AmerikësVendimi i trembëdhjetë: Rreth punës në disa veprimtari tregtare1. Hapja e filialeve të dyqaneve që shesin ushqime që përmbajnë edhe harame.– Nuk lejohet për muslimanin të kërkoj hapjen e një filiali tregtar, për shitjen e mallrave ushqimore që përmbajnë ushqime ose pije të ndaluara...
Financimi i sipërmarrjeve përmes Mudarebesë në IslamNë vargun e disa marrëveshjeve në biznesin islam është edhe ajo që njihet si Mudarebe. Mudarebe do të thotë një sipërmarrje e përbashkët, ku njëra palë kontribuon me kapital dhe tjetra me punë. Pra kur një person i vë në dispozicion një punëtori...