Administrata Tatimore e Kosovës ka ndërmarr veprime ligjore ndaj tatimpaguesve, të cilët kanë obligime tatimore të pa shlyera. Nga aktivitetet e zhvilluara është konfiskuar pasuria e tatimpaguesve, të cilët nuk janë përgjigjur kërkesave ligjore nga ATK, siç janë lëshimi i letër-kujtesave, dorëzimi i barrëve tatimore në kadastër, pasurin e...
"Jemi të përkushtuar të vazhdojmë të punojmë ngushtë me rregullatorët në Britani dhe në të gjithë botën, që të ofrojmë mbështetjen tonë", tha kompania në një deklaratë Kompania e pagesave online PayPal të hënën njoftoi se klientët e saj në Britani të Madhe do të jenë në gjendje të blejnë,...
ATK ka njoftuar se deri më tani për të përfituar nga pakoja për ringjallje ekonomike kanë aplikuar 917 punëtorë dh 344 biznese.“Lidhur me Pakon për Ringjallje Ekonomike ATK ka përgjegjësi në zbatimin e masave 1.1, 1.2 dhe 1.3, për të cilat deri më tani kanë aplikuar 344 biznese për...
Mbikëqyrësi i reklamave në Mbretërinë e Bashkuar tha se do të vëzhgojë marketingun ‘mashtrues’ për investimet kripto si pjesë e një lëvizjeje më të gjerë nga rregullatorët për të parandaluar dëmtimin e konsumatorëve që vendosin të tregtojnë asete të parregulluara dixhitale.Autoriteti i Standardeve të Reklamimit (ASA) tha për Financial...
Drejtori i ATK-së, Ilir Murtezaj ka prezantuar raportin e punës prej muajit janar deri në qershor, raporton Ekonomia Online.Murtezaj me këtë rast tha se ky vit ka qenë sfidues për shkak të pandemisë, duke shtuar se qëllim kanë pasur ofrimin e shërbimeve më të mira për tatimpaguesit.Sipas tij, kanë...
Tether është kriptomonedha e tretë më e famshme në botë dhe ka shqetësuar shumë ekonomistë, përfshirë ata në Bankën Federale të SHBA-së. Më parë, ekonomistët bënë thirrje se Tether është një rrezik potencial për stabilitetin financiar dhe mund të jetë “delja e zezë” e kriptove.Çështjet që lidhen me Tether...
Sistemi alternativ i financave zëvendësoi dikur në Shqipëri  sistemin bankar sklerotik dhe të prapambetur nga ana teknologjike. Por mësimet nga shkatërrimi i saj dramatik mbeten të rëndësishme edhe sot. Në thelb, ajo që fillimisht u cilësua si një histori suksesi e sipërmarrjeve në sistemin post-komunist rezultoi të ishte një...
Që kur një figurë misterioze e quajtur Satoshi Nakamoto krijoi për herë të parë Bitcoin pas përplasjes financiare të vitit 2008, kriptomonedhat janë shumëfishuar. Tani ka mijëra monedha digjitale në qarkullim, me emra që tingëllojnë si misione ndërgalaktike të bllokuara: Libra, Ethereum, Stellar, Auroracoin. Megjithëse ndryshojnë në markë, pothuajse...
Visa njoftoi se po bashkëpunon me mbi 50 kompani kriptovalutash duke përfshirë FTX dhe Coinbase për të lejuar klientët të shpenzojnë dhe konvertojnë monedhat dixhitale përmes programit të saj të kartave.Partneriteti do ta bëjë të lehtë për klientët që të konvertojnë dhe të shpenzojnë monedha dixhitale në 70 milionë...
Ndalimi i rregullatorit të Mbretërisë së Bashkuar ndaj Binance, një nga shkëmbimet më të mëdha në botë të kriptomonedhave, ofron një kujtesë për konsumatorët në të gjithë botën se ata do të luftojnë për të tërhequr ndonjë nga paratë e tyre të grumbulluara në këto asete të reja nëse...