Përshëndetje të gjithëve!Si jeni? A keni arritur të përshtateni me rutinën tuaj të shkollës? Të zgjohesha herët dhe të shtrihesha për gjumë pas mesnatës ishte një torturë e vërtetë për mua derisa vendosa të bëja një eksperiment të vogël. Për të qenë e sinqertë, unë isha mjaft skeptike në...
Andrew Monk, një shef ekzekutiv i firmës së investimeve VSA Capital, në Londër nuk është tifoz i propozimeve të qeverisë që stafi i ri të ketë të drejtë të kërkojë të punojë nga shtëpia.“Njerëzit abuzojnë me këtë dhe janë më pak produktivë, të paktën në shërbimet financiare”, tha ai...
Ky artikull është nxjerrë nga një raport i Këshillit Europian rreth çrregullimit të informacionit, si një përpjekje për të shqyrtuar në mënyrë gjithëpërfshirëse çrregullimin informativ dhe sfidat që lidhen me të, si p.sh. flluskat filtruese dhe dhomat jehuese. Ndonëse ndikimi historik i përmbajtjes së bazuar në thashetheme dhe sajesa...
BE-ja duhet të vendosë shpejt një ligj për të mbrojtur më shumë të drejtat e aktivistëve, gazetarëve dhe politikanëve, pas skandalit të spiunazhit Pegasus. Gjithashtu, autorët e përgjimeve të paligjshme duhet të ndiqen penalisht, i tha Komisioneri i Drejtësisë, Parlamentit europian.Didier Reynders u tha eurodeputetëve se Komisioni Europian “dënoi...
Bisedat rreth politikave ekonomike në Shtetet e Bashkuara janë transformuar tërësisht brenda vetëm disa viteve. Neoliberalizmi, Konsensusi i Uashingtonit, fundamentalizmi i tregut, quajeni si të doni, është zëvendësuar me diçka shumë ndryshe.Në politikën makroekonomike, frika nga borxhi dhe inflacioni i kanë lënë vendin preferencës për stimulimin e tepërt të...
“A job is a trip, but a career is a journey.”Përderisa puna është aktivitet që një person e bën për të mbijetuar, karriera është diçka që lidhet me ndjekjen e pasionit tuaj. Shumë njerëz e shohin punën e tyre si karrierë dhe prandaj krijohet një paqartësi mes këtyre dy...
Nga Hoxhë Justinian TopulliKy shkrim, edhe pse është përgjithësues për konceptet që trajton, merr shkas nga një debat skajor, që lind shpesh mes besimtareve të mbuluara dhe shoqërisë liberale, që zgjedhjen e mbulesës e konsideron si skllavëri ndaj burrit apo normave sociale të Islamit. Shumë besimtarë e besimtare bien...
Nga Hoxhë Justinian TopulliPolitika për shumicën e njerëzve është një ajsberg i stërmadh, jo thjesht në kuptimin e atyre që luhen pas skene dhe nuk bëhen publike, por edhe për ato që mund të njihen, dhe shumica e njerëzve nuk duan dhe as marrin mundimin t’i dinë, sidomos kur...
Nga Hoxhë Justinian TopulliNa qëllon jo rrallë herë të dëgjojmë apo lexojmë njerëz laik, të cilët kujtohen pikërisht në evenimente festash fetare islame, që duke përdorur një gjuhë shekullariste shifrash, iu drejtohen besimtarëve dhe opinionit publik, se me milionat që harxhohen një herë në vit nga besimtarët muslimanë për...
nga Justinian TopulliImam Muslimi përcjell në Sahihun e tij nga el-Musteurid el-Kureshij se e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut (alejhi salatu ue selam) të thotë: “Kur të bëhet Kiameti romakët do të jenë shumica e njerëzve.” Kur e dëgjoi këtë Amr ibn el-As i tha: “Shiko se çfarë po...