Do të gjesh se fjala mbizotëruese në gjuhën e shumë njerëzve është: Nuk kam para... Nuk i kam mundësitë... Nëse do të kisha para, do të emigroja... ose, nëse do të kisha para, do të bëjë e do të bëja...Por në fakt, shumica e atyre që tani janë të...
 Te ndonjë person, do të gjesh të ketë bindjen se ai do të dëbohet nga puna, dhe se nuk do të mund të qëndrojë gjatë në asnjë lloj pune. Shkaku për këtë është se ai është gjithmonë personi më i dobët në mesin e atyre që punojnë me të.Në...
Popujt në të gjithë botën kanë krijuar mijëra sinonime për të mos përmendur fjalën ryshfet apo korrupsion. Dy gjuhëtarë kanë gjurmuar një pjesë të këtyre fjalëve të përdorura në vende të ndryshme Peshku i qelbur, kafe, supë, kutia e Nokias Çfarë do të thotë “groshë për fëmijët” në Kinshasa, “një gotë...
Na ndodh shpesh të dëgjojmë njerëz të thonë se "Im atë nuk më ka dashur kurrë", ose që "Nëna ime nuk më ka respektuar kurrë", ose që "Vëllezërit e mi nuk më vlerësojnë."Ndoshta dikush thotë: Babai dhe nëna ime nuk kanë patur trajnimin e duhur për edukimin e fëmijëve...
KOICHI HAMADA- Vitin e kaluar, unë humba mësuesin tim, mikun dhe kolegun më të vlerësuar të kërkimit dhe bota humbi një ekonomist të shkëlqyer. Richard Cooper ishte një nga mbikëqyrësit e mi kur isha duke ndjekur Ph.D. në Yale. Si një kandidat për doktoraturë, unë përfitova nga një “ekip i...
Justifikimi për shkak të gjendjes psikologjikeMë kujtohet historia e një gruaje, e cila ishte mësuese e suksesshme dhe e lumtur me punën që bënte. Jeta e saj ishte e zakontë dhe e stabilizuar; ajo ishte e martuar dhe kishte tre fëmijë. Pastaj ndodhi një konflikt i zakonshëm mes saj...
Njerëzit shpenzojnë më shumë, rrezikojnë më shumë dhe po kërkojnë më shumë nga politikanët.Historia tregon që pas një serie ndërprerjesh si luftërat botërore dhe pandemitë, PBB-ja kthehet prapa. Ajo ofron tre mësime – Njerëzve u pëlqen të shpenzojnë, krizat inkurajojnë biznesin të përdorë risi të reja dhe paqëndrueshmëri politike.Pra,...
Nga Hoxhë Justinian TopulliNjë nga taktikat që përdoret për të delegjitimuar një kauzë të drejtë, është dekurajimi i njerëzve përmes diversionit, ndaj synimit gjoja të fshehtë amoral, të kësaj kauze. P.sh. kur dikush flet kundër korrupsionit të një pushteti të caktuar, ky veprim kundërshtohet nga mbrojtësit e këtij pushteti...
Kur arrijmë të kuptojmë se aftësitë e njeriut janë të pakufishme, kuptojmë edhe se nëse i përdorim këto aftësi siç duhet, ne do të mund t'i realizojmë objektivat e jetës sonë e të përjetojmë ëndrrat tona, madje mund t'ia arrijmë që udhëtimi i jetës sonë të jetë i mbushur...
Sistemi alternativ i financave zëvendësoi dikur në Shqipëri  sistemin bankar sklerotik dhe të prapambetur nga ana teknologjike. Por mësimet nga shkatërrimi i saj dramatik mbeten të rëndësishme edhe sot. Në thelb, ajo që fillimisht u cilësua si një histori suksesi e sipërmarrjeve në sistemin post-komunist rezultoi të ishte një...