Gjigandi gjerman i prodhimit të automobilave që nga e hëna ka vendosur që ta ndërroj emrin në tregun e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.Tani nga vetëm “Volkswagen” ky prodhues do ta ketë emrin e plotë “Volkswagen of America”.Kjo pasi që gjigandi gjerman i veturave përqëndrimin më të madh do...
Autoritetet ruse po kërkojnë që të gjitha pajisjet, përfshirë smartfonët, kompjuterët dhe televizorët e mençur në Rusi, të kenë të para-instaluar një softuer rus, në atë që disa vendas e quajnë “ligj kundër Applet”, shkruan “Business Insider”.Ky vendim ka hyrë në fuqi të enjten, duke u aplikuar nga pajisjet...
Facebook ka prezantuar një veçori të dobishme – mirëpo me një “por” të madhe prapa saj.Rrjeti social Facebook e ka bërë më të lehtë për përdoruesit e saj në kontrollimin e News Feed, dmth faqen kryesore dhe algoritmin falë të cilit shfaqen postimet tuaja në të, shkruan webfaqja amerikane...
“Kompjuteri është një biçikletë për mendjen”. Kjo është ndër thëniet më të famshme të Steve Jobs mbi teknologjinë, si mjet për të rritur aftësinë njohëse të njerëzve. Detaje të vogla që ndoshta nuk i dini nga historia 45-vjeçare e Apple e themeluar më 1 prill 1976 45 vjet kalojnë pa u...
Sipas Business Insider, i cili publikoi lajmin, vjedhja përfshin informacione personale të përdoruesve të rrjetit social në 106 vendeVjedhja e radhës së të dhënave personale të përdoruesve të Facebook. Kësaj here përfshihen gjysmë miliard persona – siç shkruan Business Insider. Numra telefoni, adresa, data lindjesh, informacione biografike, adresa email-i janë...
Avantazhi kryesor i kësaj teknologjie është reduktimi i ndikimit të saj në mjedis, ai vizual dhe kostot e funksionimit dhe mirëmbajtjes së turbinës Impiantet eolike prodhojnë energji të pastër. Në Europë, ata sigurojnë 14.7 gigavatë, rreth 16% krahasuar me totalin, e cila do të arrijë në 105 gigavatë në vitet...
Prodhuesi tajvanez i çipave ‘Taiwan Semiconducter Manufacturing Corporate’ ka njoftuar planet për të investuar një shumë prej $ 100 miliardë dollarësh gjatë tre viteve të ardhshme për të rritur kapacitetin e tij. TMSC  është prodhuesi më i madh i kontratave- çip në botë  me klientë si Apple.Kompania tashmë kishte...
Veturat më të kërkuara gjatë dhjetorit 2020 në Evropë ishin Golf si dhe dy modelet elektrike, Volkswagen ID.3 dhe Tesla Model 3.Kërkesa për vetura elektrike në vitin 2020 është rritur me 147 për qind në krahasim me vitin 2019.Kësisoj, gjatë vitit që shkoi blerësit në Evropë kanë porositur 1.42...
Krijimi i një rrjeti qendrash operative për sigurinë në të gjithë BE-në për të monitoruar dhe për të parandaluar sulmet informatike. Kjo është një ndër nismat kryesore të parashikuara nga përfundimet e strategjisë mbi sigurinë kibernetike për dekadën 2020 – 2030, të miratuara nga Këshilli i BE-së.Ndër rekomandimet në...
Rregullat e lojës teknologjike po ndryshojnë. Ka nisur një fazë e re në konkursin global të teknologjisë, shkruan The Economist Ideja se industria e teknologjisë mbizotërohet nga monopolet është kaq e përhapur, sa ka monopolizuar shumë mendime, nga strategjitë e investitorëve, deri te shënimet ligjore të vëzhguesve të antitrustit. Megjithatë,...