Tether është kriptomonedha e tretë më e famshme në botë dhe ka shqetësuar shumë ekonomistë, përfshirë ata në Bankën Federale të SHBA-së. Më parë, ekonomistët bënë thirrje se Tether është një rrezik potencial për stabilitetin financiar dhe mund të jetë “delja e zezë” e kriptove.Çështjet që lidhen me Tether...
Sistemi alternativ i financave zëvendësoi dikur në Shqipëri  sistemin bankar sklerotik dhe të prapambetur nga ana teknologjike. Por mësimet nga shkatërrimi i saj dramatik mbeten të rëndësishme edhe sot. Në thelb, ajo që fillimisht u cilësua si një histori suksesi e sipërmarrjeve në sistemin post-komunist rezultoi të ishte një...
Që kur një figurë misterioze e quajtur Satoshi Nakamoto krijoi për herë të parë Bitcoin pas përplasjes financiare të vitit 2008, kriptomonedhat janë shumëfishuar. Tani ka mijëra monedha digjitale në qarkullim, me emra që tingëllojnë si misione ndërgalaktike të bllokuara: Libra, Ethereum, Stellar, Auroracoin. Megjithëse ndryshojnë në markë, pothuajse...
Visa njoftoi se po bashkëpunon me mbi 50 kompani kriptovalutash duke përfshirë FTX dhe Coinbase për të lejuar klientët të shpenzojnë dhe konvertojnë monedhat dixhitale përmes programit të saj të kartave.Partneriteti do ta bëjë të lehtë për klientët që të konvertojnë dhe të shpenzojnë monedha dixhitale në 70 milionë...
Ndalimi i rregullatorit të Mbretërisë së Bashkuar ndaj Binance, një nga shkëmbimet më të mëdha në botë të kriptomonedhave, ofron një kujtesë për konsumatorët në të gjithë botën se ata do të luftojnë për të tërhequr ndonjë nga paratë e tyre të grumbulluara në këto asete të reja nëse...
Dy vëllezër nga Afrika e Jugut kohët e fundit u zhdukën duke marrë me vete Bitcoin në vlerë prej 3.6 miliardë dollarësh në atë që potencialisht mund të jetë vjedhja më e madhe e kriptovalutave në histori.Mediat lokale, përfshirë Independent Online dhe ITWeb, ishin të parët që raportuan për...
Ransomware, një lloj softueri me qëllim të keq që kufizon hyrjen në një sistem kompjuterik derisa të paguhet një shpërblim, nuk është një pamje e mirë për kriptovalutat. Ithtarët e këtyre monedhave dixhitale preferojnë të tregojnë investitorët e famshëm siç janë themeluesi i Tesla Elon Musk, pronari i Dallas...
Provincat më të mëdha të Kinës për prodhimin e bitcoin kanë intensifikuar një goditje ndaj minierave të kriptomonedhave në shenjën e fundit se si autoritetet globale po ashpërsojnë qëndrimin e tyre në tregjet e aktiveve dixhitale në rritje të shpejtë.Operacionet e minierave të Bitcoin, procesi i etur për energji...
Më shumë njerëz po investojnë në të ashtuquajturat kriptoasete dhe ata po mendojnë gjithnjë e më pak se po luajnë bixhoz.Sondazhi ka nxjerrë në pah një paralajmërim të ri nga Autoriteti i Sjelljes Financiare (FCA) se investitorët e kriptomonedhave rrezikojnë të humbasin shumë. Rreth 14% e blerësve të kriptomonedhave...
Kraken, një ndër platformat më të famshme për këmbimin e kriptove do të bëhet publike dhe e lexueshme për të gjithë, për 10-12 muaj, sipas drejtorit ekzekutiv të saj. Ai tha për Bloomberg se po bëhen përgatitjet për tu bërë një kompani publike edhe pse nuk e ka treguar...