Vidhni këto sekrete reklamimi për të manipuluar veten. Ju mund të çarmatosni rezistencën tuaj për të bërë gjëra që dini se duhet duke mësuar teknika nga më të mirat në biznesin e bindjes.Bëhuni një ndërtues i orareve, jo krijues i listave të gjërave për të bërë. Shumë njerëz drejtojnë...
Që nga gushti 2020 deri në prill 2021, po zhvillohet projekti Smart Home –Inspiration për realizimin e një laboratori fillestar për Smart Home në ICK – Smart Home Lab Prishtina. Projekti, që me titull zyrtar quhet Frymëzimi me Smart Home, ka për qëllim fuqizimin e të rinjve dhe të...
Sipërmarrësit zviceranë, Jascha Rudolphi dhe Luca Steffen, u bënë milionerë gjatë valës së parë të pandemisë duke shitur maska ​​mbrojtëse të coronavirusit.Sipas mediave zvicerane, secili prej të dyve bëri si rezultat 30 dhe 100 milionë franga (27-92 milionë euro, 33-111 milionë dollarë), transmeton tutje albinfo.ch.Rudolphi dhe Steffen, të dy...
Shkëmbimet tregtare midis Shqipërisë dhe Kosovës pësuan rënie gjatë vitit të kaluar për shkak të pandemisë. Teksa importet e mallrave që vijnë në drejtim të Shqipërisë u rritën në 8,3 miliardë lekë, nga 7,7 miliardë në 2019-n, ishin eksportet shqiptare ato që ranë në 26,2 miliardë lekë, mbi 3,5...
Bateri të afta të karikohen plotësisht në pesë minuta janë prodhuar në një fabrikë për herë të parë, duke shënuar një hap të rëndësishëm drejt makinave elektrike që karikohen aq shpejt sa ato makina që ngarkohen me karburant. Automjetet elektrike janë një pjesë jetike e veprimit për të trajtuar...
Njoftim për subjektet Prodhuese-ILP dhe TI që janë të pajisura me autorizime për lirime në import Më qellim të zbatimit të nenit 29 të Ligjit Nr. 05/L-037 për Tatimin mbi Vlerën e Shtuar, dhe nenit 48 të Udhëzimit Administrativ Nr. 03/2015, Komisioni për Lirim në importe, Njofton Bizneset Prodhuese dhe...
Kosova ka rritur eksportin e mallrave me 73.6 për qind, kurse importi ka shënuar rritje për 6.2 për qind, kurse Shqipëria, Gjermania dhe Zvicra janë partnerët kryesor për eksport gjatë dhjetorit të 2020-së.Kështu thuhet në raportin “Statistikat e Tregtisë së Jashtme, dhjetor 2020”, prezantuar nga Agjencia e Statistikave të...
1. Dëgjo Konsumatorët ndonjëherë, klientët duhet vetëm të dinë që ju po dëgjoni. Nëse ata janë të hutuar ose kanë ndonjë problem, duke dhënë një vesh qe i ndëgjonju po tregoni se ju intereson dhe se nuk po i hidhni poshtë.2. Kërkoni falje.Kur diçka nuk shkon, kërkoni falje.Eshtë e...
Cdo kush sot ka nje ide per nje aplikacion mobil, website apo edhe sistem me te gjere, por puna me e veshtire eshte qe ta beshe ate realitet. Ndertimi i nje kompanie te teknologjise eshte nje problem shume kompleks, mirepo ne kete artikull ne do te synojme qe ne menyre...
YLLI NUMËR SHTATË: DASHURIA NDAJ KREATIVITETIT“Jam vonuar në garën e jetës sime, e nuk i gjeta vetes jetë përveç kësaj”.Ne kohët kur njerëzit luftojnë për jetën e rëndomtë dhe për të mbijetuar, në kohën kur bota pãrparon dhe zhvillohet me një shpejtësi marramendëse, në kohën kur një numër i madh...