Fjalëkalimet e forta janë natyrisht thelbësore për sigurinë tuaj. Sfida është të krijoni fjalëkalime të forta që mund t’i mbani mend, pa ngecur në zakonet e këqija që mund t'ju dëmtojnë - si ripërdorimi i të njëjtit fjalëkalim për llogari të shumta. Por sa fjalëkalime mund të kujtoni në...
I ftuar: Jusuf Muhamed AbdullahProfesor në universitetin e Katarit.Prof. Xhasim El-Mutava: ”Paqja e Zotit qoftë mbi ju!Ju urojmë mirëseardhjen në emisionin tonë, për të cilin kemi zgjedhur si moto:”Derisa lumturia të jetë tradita jonë”.Tema të cilën do të trajtojmë sot është paksa si e çuditshme, veçse ajo ka lidhje...
FBI ka mbyllur një faqe në internet që u ofroi hakerëve qasje të lehtë në 12 miliardë të dhëna të vjedhura në mijëra shkelje të të dhënave.Të enjten, Departamenti i Drejtësisë njoftoi se kishte konfiskuar internet domain-in WeLeakInfo.com, një uebfaqe që mblidhte të dhëna të marra nga më shumë...
Prej 20, 50 dhe deri 70 për qind zbritje. Ky është mbishkrimi që na uron mirëseardhjen sa herë hyjmë në një dyqan të vogël apo të madh. Disa i quajnë edhe zbritje sezonale, por që në realitet mё shumë kemi të bëjmë me mashtrim sezonal, i cili përsëritet secilin...
Shfletuesi Firefox tani do t'ju lejojë të fshini të gjitha të dhënat që mbledh në versionin e tij të ardhshëm që ka dalë sot më 7 janar. Kompania është duke ndërmarrë këtë hap për t'u pajtuar me Aktin e Intimitetit të Konsumatorëve në Kaliforni (CCPA), i cili hyri në...
Banorët kosovarë gjithnjë e më shumë janë duke blerë ushqim të prodhuar në vend, por si konsumatorët, ashtu edhe ekspertët e biznesit pranojnë se duhen marrë masa për të përmirësuar cilësinë e prodhimeve vendase.Kryetari i Aleancës kosovare të Biznesit Agim Shahini tha se konsumi i prodhimeve vendase është rritur...
Shoqata për Mbrojtjen e Konsumatorit alarmon se shumë produkte ushqimore që importohen, por edhe disa nga to që prodhohen në vendin tonë, paraqesin rrezik serioz për jetën e qytetareve të Kosovës.Sipas tyre, dhjetëra produkte të prodhuara në vend, por edhe qindra të importuara janë tejet të dyshimta dhe...
Në tregun e Kosovës, mijëra produkte mbarojnë me shifrat 99 centë, nga të cilat 1 centët e mbetur, rrallëherë kthehen te konsumatori.Në raste të tilla nga moskthimi i kusurit, ekspertët e ekonomisë tregojnë se bizneset përfitojnë shuma të mëdha në mënyrë të paligjshme dhe të pandershme.Fatkeqësisht, sipas tyre, këtë...
Kush e shpiku Santa Claus-in e Krishtlindjeve apo Ditën e të Dashuruarve (Shën Valentinin)? Historianët referohen tek traditat pagane dhe të krishtere. Por ekspertët thonë se ndoshta rëndësia që u është dhënë imazheve tradicionale festive duhet kërkuar në departamentet e marketingut të kompanive të mëdha. Për tregtarët ditët e festave të fundvitit...
Dita Ndërkombëtare e Konsumatorit, qytetarët e Kosovës i gjen në një pozitë mjaft të pambrojtur. Përfaqësues të organizatave që merren me këtë çështje thonë se konsumatori në Kosovë, vazhdon të jetë i rrezikuar nga produkte të dyshimta dhe me afat të skaduar që shumë herë mund të gjenden në...